Dječak iz Etiopije će vas zadiviti svojim predivnim plavim očima
Foto: Facebook

Dječak imenom Abushe iz južne Etiopije rođen je s predivnim plavim očima koje su još više naglašene zbog njegove tamne kože.

Abushe je rođen s mutacijom koja utječe na razvoj pigmenta u boji očiju. Taj je sindrom toliko rijedak da pogađa jednu od 40 000 osoba.

Najprije su njegovi roditelji bili šokirani bojom njegovih očiju te su mislili da je možda slijep. No, nisu mogli učiniti ništa kako bi saznali jer su bili jako siromašni.

Kasnije su shvatili da su njegove oči zapravo dar od Boga.

Abushe is 8, he lives in south Ethiopia, i met him in front of a bank. His blue eyes were just incredible. I came back…

Objavljuje Eric LafforguePonedjeljak, 21. ožujka 2016.

Eric Lafforgue, francuski fotograf, upoznao je Abushea 2016. godine. Tada je dječak živio sa svojom bakom u malenoj kolibici od drva. Na žalost, izbio je požar te je njegov dom i sve što je imao u njemu izgorilo. Abushe i njegova baka su pobjegli bez ozljeda, osim ožiljka na dječakovom čelu.

Iz požara je dječak uspio spasiti samo jednu stvar – crvenu nogometnu loptu koja mu je najveća dragocjenost. Njegov san je igrati nogomet s velikanima. Najdraži mu je tim Barcelona te mu je idol Lionel Messi. Za njega kaže: „On je kao ja. On nije kao drugi”.

Dječak plave oči

Druga djeca, na žalost, ne razumiju zašto je Abushe drugačiji te ga često zadirkuju i tuku. No on ne dopušta da ga to uznemiri. Usredotočen je na to da postane nogometaš kako bi jednog dana mogao skrbiti za svoju obitelj.

2019. godine, Lafforgue je objavio sliku Abushea uz riječi: „Nitko ne bi obraćao pažnju na njega, ali ako biste pogledali u njegove plave oči, odmah biste morali zastati”.

Od tada su mnogi ljudi komentirali fotografiju komplimentirajući Abusheovu posebnost.

Pomolimo se za njega i njegovu obitelji, ali i za mnoge druge slične obitelji koje žive u siromaštvu.