Dječak iz vode vikao upomoć
Snimka zaslona: YouTube/FOX 4 Dallas-Fort Worth

Dječak i djevojčica zapeli su u poplavnim vodama, a on je vikao “Upomoć, upomoć”. Tada im je Bog poslao dvije žene koje su im spasile život.

Zanimljiva snimka vozačice autobusa Dallas ISD i nadzornice (osoba koja preuzima odgovornost za sigurnost djece u školskom autobusu) kako spašavaju dvoje djece, koje je skoro odnijela poplava u Dallasu, podsjeća nas da na svijetu još uvijek ima dobrih ljudi.

Božja intervencija

Par pripisuje Bogu zasluge za ovo čudo, jer inače ne bi krenule tim putem.

“Morao je biti Bog koji me poslao na taj put, jer ja inače ne idem tim putem”, rekla je vozačica Simone Edmond.

“Vidjela sam ovu djecu nasred ulice i voda ih je jednostavno odnijela”, prisjetila se.

Otac djece je skočio u vodu i uspio se uhvatiti za svoju djecu i drvo.

I ona i nadzornica pozvale su vatrogasce, ali kiša i poplava spriječile su službenike da dođu do tog područja.

Nadzornica autobusa, Tekendria Valentine, snimila je isječak tog trenutka koji je postao viralan na društvenim mrežama i dobio pohvale za njihovu akciju.

Par iz autobusa za specijalno obrazovanje zavezao je sigurnosne pojaseve kako bi čvrsto uhvatio dvoje djece koja su visjela na stablima u vodi. U pomoć su im priskočili i susjedi.

Simone je vozačica autobusa Dallas ISD-a 22 godine, a Tekendria radi tek 2 godine. Rekla je: “Samo sam sretna što smo ih izvukli.”

Njih dvije se jedva poznaju, jer su počele raditi zajedno prije samo dva tjedna. Ali ovaj incident ih je spojio. “Nikada se prije nismo ni upoznale”, rekla je Simone.

To je još jedan primjer božanske intervencije, jer je autobus bio prazan i zamoljeni su da pokupe učenika koji je propustio njihov autobus. To nije bila njihova normalna ruta, a učenik se nije pojavio. Ali odmah iza ugla, imale su veću misiju za ostvariti.

Tekendria je rekla: “Bile smo samo na tom području, mislila sam da je to možda bio gubitak vremena, ali kad smo vidjele ono što smo vidjele, mislila sam da nas je možda Bog stavio tamo iz tog razloga”, izjavila je.

Nevjerojatan dio priče je da su riskirale vlastiti život, jer ne znaju plivati

Dječak i djevojčica zapeli su u poplavnim vodama u blizini Belt Linea i autoceste CF Hawn i njihov je otac pokušavao spasiti njihove živote.

“Mali dječak je vikao ‘Upomoć, upomoć’, a ja sam rekla: ‘O, zapeli su'”, dodaje Tekendria.

Tada su Simone i ona odlučile upotrijebiti sigurnosne pojaseve za vezanje invalidskih kolica kako bi spasile dvoje djece.

Vezali su ih zajedno i zajedno sa susjedima napravili ljudski lanac kako bi pomogli izvući djecu i oca na sigurno.

“Mali dječak bio je tako zahvalan prema nama. Rekao je: ‘Molim te, želim te zagrliti. Želim te zagrliti’, a ja sam rekla: ‘U redu je, možeš me zagrliti’, rekla je Tekendria.

Iako ove dvije junakinje još uvijek ne znaju tko su bila ta djeca, znaju da ih je Bog spojio za ovu misiju.