Dječak napisao pismo Isusu prije 85 godina, sadržaj je mnoge rasplakao

Dječakovo pismo Isusu napisano prije 85 godina sada mnogima otapa srce nakon što je pronađeno u starom noćnom ormariću u Francuskoj. 

Pismo je napisano početkom Drugog svjetskog rata te je nedavno pronađeno. 

Čisto srce dječaka i njegova vjera u Krista mogu se osjetiti u svakom slovu tog pisma Gospodinu. Napisano je 17.12.1939. godine. 

Maleni Pierre iz grada Mazameta u Francuskoj je napisao: 

Dragi maleni Isuse, za pripremu za moju prvu pričest ne tražim da mi doneseš igračke ove godine; želim napraviti ovu žrtvu da ti zahvalnim i zamolim te da čuvaš mog tatu i da brzo završiš rat da on više ne mora ići negdje daleko gdje je borba. 

Dječak pismo Isusu
Foto: Facebook

Obitelj koja je pronašla pismo je bila ganuta dječakovom vjerom

Pismo je pronađeno nakon 82 godine u starom noćnom ormariću, a pronašla ga je jedna obitelj. Obitelj je bila ganuta dječakovom vjerom te je željela pronaći autora. Laura, kćer novih vlasnika kuće u kojoj je pismo pronađeno, objavila je pismo na društvenim mrežama u nadi da će naći njegovog vlasnika.

Napisala je: „Pronašli smo maleno skriveno blago u starom komadu namještaja u kući. Voljeli bismo naći vlasnika ili člana obitelji i dati mu ovu divnu poruku.“ 

Laura nije imala mnogo informacija koje bi joj pomogle u potrazi. Znala je samo kada je pismo napisano i tko ga je napisao te je znala ime dječakovog brata, Josepha, kojeg je spomenuo u pismu. 

Dječak je imao 7 godina kada je napisao pismo

Obitelj je ujedno pokušala pronaći stare vlasnike kuće i saznati tko je bio prijašnji vlasnik tog pokućstva. Ujedno su pokušali dobiti informacije od dijeceze od i škole, ali nisu uspjeli. Nakon što je Laura objavila pismo na Facebooku, njezina je objava pogledana 7000 puta te ju je kontaktirala Pierrova kćer. 

Laura je saznala da je Pierre imao 7 godina kada je napisao to pismo i da još uvijek živi u Mazametu, ali da se baš ne sjeća tog davnog vremena. Obitelj je našla druge dokumente koji potvrđuju da je on vlasnik tog pisma, uključujući zapise o njegovoj prvoj pričesti i krizmi. 

Djeca su za prvu pričest bila divno pripremljena. Pierre je još napisao: „Maleni Isuse, čekam Te! Blagoslovi sve one koje volim.“ 

NAJNOVIJE!