Dječak s poremećajem krvi poželio je učiniti nešto predivno za svoju zajednicu

Jedan vrlo poseban dječak s poremećajem krvi poželio je učiniti nešto predivno za svoju zajednicu. Njegova će priča zasigurno rastopiti svako srce!

U lipnju 2020. liječnici su dijagnosticirali Adeoli “Abrahamu” Olagbegi rijedak poremećaj krvi poznat kao aplastična anemija. Abrahamu je trebala transplantacija krvi, koju je dobio u studenom 2020.

Srećom, transplantacija krvi bila je uspješna, a Abraham danas živi zdravim životom. Međutim, Abraham i njegova obitelj zasigurno su se borili kroz mnoge zastrašujuće mjesece između njegove početne dijagnoze i točke u kojoj su liječnici bili sigurni u Abrahamovu prognozu nakon transplantacije.

Abraham je saznao da je odabran za primatelja Zamisli želju (Make-A-wish)

Zaklada Make-A-Wish, koja dijeli želje djeci s kritičnim bolestima, tijekom svog postojanja naišla je na razne želje. Željeli su se štenci i kućice na drveću, susreti s poznatim osobama i prilika za vidjeti snijeg. Velika većina želja uključuje putovanja. No, Abraham je puno razmišljao o svojoj želji i odlučio je učiniti nešto drugačije.

13-godišnji Abraham, s mudrošću iznad svojih godina, odlučio je da želi prehraniti beskućnike u svojoj zajednici Jackson, Mississippi. Abrahamova mama, Miriam, pobrinula se da se Abraham osjeća pozitivno u vezi sa svojim odabirom.

Abraham je bio siguran u svoju odluku, a Make-A-Wish Mississippi surađivao je s lokalnim tvrtkama na stvaranju događaja u Poindexter Parku, dajući Abrahamu priliku podijeliti besplatnu hranu za otprilike 80 osoba u jednom danu.

Objavljuje Make-A-Wish MississippiPonedjeljak, 20. rujna 2021.

Dječakova želja ima ogroman utjecaj

Abrahamova želja tu ne prestaje. Događaj će se ponavljati svaki mjesec do kolovoza 2022. godine – godinu dana blagoslova beskućnika besplatnim obrokom! Linda Sermons iz Make-A-Wish rekla je: “Bili smo uzbuđeni da je ovo naša prva filantropska želja u naših 20+ godina ogranka u državi – velika prekretnica za nas.” Abrahamova velikodušnost bila je vrlo ohrabrujuća za njegove roditelje, koji su svoju djecu učili da je “blagoslov biti blagoslov”.

I Abraham smatra da je projekt super. Zapravo, nada se da će nastaviti hraniti beskućnike nakon što mu želja istekne i to kroz neprofitnu organizaciju pod nazivom “Abrahamov stol”.

NAJNOVIJE!