Posvojila je dječaka iz sirotišta koji je zamalo umro od gladi

Strankinja je posvojila dječaka iz sirotišta iz Bugarske koji je sa 7 godina imao samo 3,5 kilograma te je zamalo umro od gladi. Pogledajte ga danas!

2015. godine Priscilla Morse vidjela je fotografiju bebe Ryana koji je imao samo 3,5 kilograma u 7. godini života. No, zbog njezine ljubavi, život tog dječaka potpuno se okrenuo. 

David i Priscilla imaju svoja dva biološka sina, no odlučili su svoja srca otvoriti malenoj djevojčici McKenzie iz Rusije, 2012. godine. 

3-godišnjakinja je imala Downov sindrom i probleme sa srcem, no Morsima to nije smetalo. Dvije godine nakon što ju posvojili, 2014., Priscilla je vidjela fotografiju koju nije mogla zaboraviti. Fotografiju 6-godišnjeg dječaka koji je izgledao kao beba zbog manjka hrane i njege. 

Dječak je doslovno propadao u sirotištu u Bugarskoj

Posvojila dječaka koji je zamalo umro od gladi 2

Dječak, imenom Ryan, je doslovno propadao u sirotištu u Bugarskoj te je predviđeno da neće dugo živjeti ako ga netko ne posvoji. Tada je Priscilla donijela još jednu nesebičnu odluku. 

VIDI OVO: Posvojio je tri dječaka: Ne želim da žive onako kako sam ja živio!

Osjetila je da joj Bog govori da posvoji Ryana: „Ne znam kako to opisati, ali jednostavno znate kada ih pogledate. Odavno smo odlučili da, ako ćemo posvajati, to će biti djeca koju nitko drugi ne želi – djeca u nerazvijenim državama koja su primorana na život u sirotištu“. 

Par je uskoro počeo proces posvajanja. 

Imao je 7 godina i samo 3,5 kilograma

2015. godine Priscilla je otišla u Bugarsku po Ryana. On je imao 7 godina i samo 3,5 kilograma. Priscilla se prisjetila: „Bio je sama kost i koža. Doslovno je izgledao kao kostur. Pomislila sam da će umrijeti“. 

Ryan je imao mnogo zdravstvenih problema, cerebralnu paralizu, probleme s nogama, problem s mozgom i veličinom glave. Bilo je ključno što prije ga liječiti. 

Dječak zamalo umro od gladi

Kada su ga odveli u bolnicu, liječnici su zaplakali nad njim. Rekli su paru da ne znaju kako je dječak još uvijek živ. Ryan je proveo mjesec dana u bolnici gdje su liječnici otkrili da ima sindrom zbog kojeg mu tijelo ne skladišti višak hrane, nego ga odmah izbacuje. 

VIDI OVO: Posvojena djevojčica opisala je trenutak kada je prvi put ugledala svoju majku, rasplakala je milijune

„Bilo je jako teško dugo vremena“, rekla je Priscilla, „Nekako se cijelo vrijeme pokušavamo zaštititi od toga koliko je situacija ozbiljna te nastojimo gurati dan po dan“. 

Ryan se hranio preko cijevi kako bi mu tijelo ojačalo. 

Dječak Ryan

Uskoro je ojačao te su liječnici mogli početi liječiti njegove druge bolesti. Nakon nekoliko godina, Ryan se preobrazio. 

Sada je napunio 12 godina te je neprepoznatljiv

Ryan je dosta narastao, ujedno mu se poboljšao govor te može slobodno pomicati ruke. U svibnju ove godine Ryan je napunio 12 godine te je zaista neprepoznatljiv. 

Liječnici predviđaju da će uz dosta terapije i liječenja Ryan moći ispuniti svoj puni potencijal. No, sedam godina zanemarivanja ne može nestati u jednom danu. 

Iako Ryan ima dug put pred sobom, njegov napredak je dokaz da nikada ne treba odustati. 

„Svatko zaslužuje obitelj“, rekla je Priscilla Morse, „Nitko ne treba biti otpisan ako ima posebne potrebe ili jer će stvari biti teške. Život je ionako težak te se treba prilagoditi i učiti, jer su ova djeca toga zaista vrijedna“. 

VIDI OVO: ”Bog nas je usrećio s ovom djecom”: Bračni par posvojio petero braće i sestara kako ne bi bili razdvojeni

Od Ryanovog posvojenja, obitelj je posvojila još jednu djevojčicu, Gigi, iz Ukrajine te je Priscilla rodila još jednog biološkog sina, Willa. 

Ova je priča dokaz da je uz Božju pomoć sve moguće.