Dječak (9) je vidio oca kako se utapa, odmah je krenuo u akciju

Devetogodišnji dječak je vidio oca kako se utapa nakon što je skočio u vodu. Iako nije vješt plivač, odmah je krenuo u akciju kako bi mu pomogao. 

Obitelj Williams se opuštala na plaži jedne subote. Plivali su i uživali. Nakon zalaska sunca, 9-godišnji Asaih je uvjerio svog oca, Josha, da odu na jedno zadnje plivanje prije nego krenu kući. 

„Bila sam na obali s dvoje moje mlađe djece“, rekla je Audrey Williams, Asaihova majka. 

„Igrali su se blizu mola tako da je bilo dosta duboko. Tada su otplivali malo dalje, na lijevo, gdje je bilo malo pliće. Nisu mogli dobro vidjeti“. 

Audrey je ostala na plaži sa svojom djecom. Asaih je tada uskočio u vodu, a nakon njega je na glavu skočio i Josh. Voda je bila vrlo plitka. 

„Asaih je vidio da tata nije izronio brzo koliko je trebao te je znao da nešto nije u redu“, rekla je Audrey, „Tada je vidio da Josh pluta te ga je okrenuo jer je Josh bio na stomaku“.

Dječak spasio oca od utapanja 1 

Iako je Josh bio neusporedivo teži od svog 9-godišnjeg sina, on ga je uspio okrenuti kako se ne bi utopio. Postalo je jasno da je Josh zadobio ozbiljnu ozljedu vrata. 

VIDI OVO: Bog upotrijebio dječaka (6) za pravo čudo: Spasio je braću blizance od utapanja!

Asaih je kasnije rekao: „Sjećam se da je rekao da je slomio vrat i da je uplašen. Znao sam da, ako ja skočim i netko skače iza mene i ne izroni u određeno vrijeme, ja moram krenuti za tom osobom“. 

Asaih nije bio jako dobar plivač, ali je znao da je jedina osoba koja je mogla pomoći svome ocu u tom trenutku, a to je i učinio. 

Kada je Asaih tu večer u vodi preokrenuo svog oca, on ga je vrlo mudro držao u istom položaju te ga je polako gurao prema obali dok prolaznici nisu shvatili što se događa te su mu priskočili u pomoć. Jedan je čovjek pomogao izvući Josha, a jedna je žena nazvala hitnu. Uskoro je Josh prevezen u bolnicu.

Dječak spasio oca od utapanja 2

„Trenutno nastoji vratiti osjećaj u nogama i rukama. Njegova lijeva strana je gore prošla nego desna“, rekla je Audrey, „Liječnici kažu da bi se trebao potpuno oporaviti. Neki je dan uspio podignuti glavu i sjesti u stolicu“. 

Audrey je dodala, ponosna na svog sina: „Jako sam zahvalna što je bio tamo jer da ga nije bilo, moj suprug ne bi bio tu danas. Činjenica da je 9-godišnjak tako zrelo razmišljao i shvatio da mu samo on može pomoći je pohvalna. Čak ga je potpuno sam donio do obale. On je očev heroj, to je sigurno“. 

NAJNOVIJE!