NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeDječaku je nakon roštilja nešto zapelo u grlu, roditelje je izbezumio uzrok

Dječaku je nakon roštilja nešto zapelo u grlu, roditelje je izbezumio uzrok

Brojni su slučajevi metalnih dlačica koje nekako završe u tijelu nakon roštilja. Dječaku je nešto zapelo u grlu, a roditelje je šokirao uzrok.

Plamen nije jedina opasnost kod roštiljanja. Veliku opasnost predstavljaju metalne četke za roštilj čije su oštre dlačice mnoge osobe poslale u bolnicu. 

Tijekom praznika i ljeta mnogi ljudi jedva čekaju roštiljati. Većina osoba zna da trebaju biti oprezni sa stvarima kao što su vatra, ugljen i sl. No, to nije jedina prijetnja koju roštilj nosi. 

Znate za one metalne četke kojima se često čiste roštilji? Pa, one su vrlo opasne. Metalne se dlačice mogu odlomiti, ostati na roštilju, a onda i završiti na hrani. Kada ih osoba proguta, može biti u jako velikoj opasnosti. 

Tako je jedan čovjek iz Australije u bolovima proveo više od tjedan dana tijekom kojih su liječnici pokušavali otkriti zašto osjeća bolove u abdomenu kada pokušava jesti. Nakon četiri posjeta hitnoj, liječnici su pronašli izvor problema. Operacijom su uklonili metalnu dlačicu iz njegove slezene. 

Dječak kojemu je zapela dlačica u grlu
Foto: Facebook

Dječak je počeo vrištati u bolovima 

Drugi slučaj dolazi iz Kanade, a žrtva je bila 4-godišnje dijete. Obitelj je imala roštilj te je njihov sin nedugo nakon ručka počeo vrištati u bolovima. Prvo su se roditelji zabrinuli da je riječ o alergiji. No, on nije imao drugih simptoma osim što je vikao i plakao. 

Nakon 24 sata i dva posjeta bolnici, liječnici su kirurški uklonili dvije metalne dlačice iz dječakovog jednjaka. 

Druga je obitelj imala sličan slučaj sa 6-godišnjim sinom. Nakon roštilja za Dan očeva on je počeo plakati i paničariti. 

„Bio je histeričan“, prisjetio se tata Aaron Hargreaves, „Bio je jako uzrujan te je govorio da mu je nešto zapelo u grlu.“ 

Metalna dlačica zapela je u grlu

Nakon posjeta bolnici liječnici su otkrili uzrok boli – metalnu dlačicu u jednjaku. Velik je blagoslov što ta dlačica nije bila otišla dalje od jednjaka. 

„Bili smo jako sretni što je dlačica zapela u grlu i što nije ništa probila. Da je otišla do želuca, liječnici su rekli da bi bilo mnogo gore“, rekao je otac. 

Najbolji način da zaštitite svoju obitelj od ovakvih incidenata jest nikada ne koristiti metalne četke za čišćenje roštilja. Osim metalnih četki, moguće je koristiti mrežicu ili neko drugo sredstvo. 

Ako ipak odlučite koristiti tu četku, dobro ju pregledajte nakon svakog korištenja. Ako bilo koji dio ima manje dlačica ili je četka poprimila drugačiji oblik, odmah ju bacite. Obrišite ju vlažnim ručnikom prije korištenja te ju nemojte držati na otvorenom. 

Podijelite ovu priču kako bi i drugi pazili tijekom čišćenja roštilja i izbjegli nevolju.