NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeDjed prodao kuću kako bi unuci platio školarinu, no ubrzo se sve...

Djed prodao kuću kako bi unuci platio školarinu, no ubrzo se sve promijenilo

Jedan čovjek u Indiji prodao je svoju kuću i spava u rikši kako bi unuci platio školarinu. A njegova priča i žrtva pokrenuli su strance na internetu da pomognu njegovoj obitelji.

Desraj Ji je vozač rikše u Mumbaiju u Indiji, a njegova je priča podijeljena na “Ljudi iz Mumbaija”. Nakon što je izgubio oba sina, na njemu je bilo da se brine za svoje snahe, kao i za unuke.

Izgubio je oba sina

“Prije šest godina moj najstariji sin je nestao iz kuće, otišao je na posao kao i obično, ali se nikada nije vratio”, rekao je Desraj. Tijelo njegovog sina pronađeno je tjedan dana kasnije. Imao je samo 40 godina.

“Dio mene je umro s njim”, podijelio je Desraj. “Ali opterećen obavezama, nisam imao vremena ni za tugovanje – sutradan sam se vratio na cestu, vozio sam auto.”

Tragično, Desraj je dvije godine kasnije izgubio drugog sina zbog samoubojstva. Tada ga je unuka pitala hoće li morati napustiti školu kako bi financijski pomogla obitelji. Ali Desraj to nije dopustio. Znao je da treba nastaviti školovanje. Tako je Desraj počeo raditi duže, odlazio je od kuće u 6 ujutro i vozio se do ponoći kako bi zaradio novac. Ipak, većinu dana obitelj nije imala sredstava da dobije dovoljno hrane za sve.

Zatim je Desrajeva unuka imala uvjete za visoko obrazovanje i diplomu u nastavi. Ali nije bilo šanse da joj Desraj može priuštiti školarinu uz svoja trenutna primanja.

VIDI OVO: 10 razloga zašto su baka i djed ključni za razvoj djeteta

Djed je ispunio unukine snove

“Ali morao sam ispuniti njezine snove… pod svaku cijenu. Dakle, prodao sam našu kuću i platio joj školarinu”, rekao je. “Tada sam svoju ženu, snahu i drugu unučad poslao u dom naših rođaka u našem selu, dok sam ostao bez krova u Mumbaiju.”

Desraj je svaku noć spavao u svom autu, ali je rekao da je žrtva vrijedna toga kako bi pomogao svojoj unuci da ostvari san.

“Jedva čekam da postane učiteljica, da je mogu zagrliti i reći: ‘Učinila si me tako ponosnim’. Ona će biti prva maturantica u našoj obitelji”, podijelio je.

Kada je Desrajeva priča objavljena na internetu, stranci su bili potaknuti da doniraju novac za pomoć njegovoj obitelji. Ukupno je od njega prikupljeno 32.000 dolara, tako da Desraj sada ponovno ima dom za život!

“Sve zbog vaše ljubavi i podrške, Desraj Ji sada ima krov nad glavom i može školovati svoju unuku”, napisali su Humans of Bombay. “Hvala vam što ste potvrdili našu vjeru u dobrotu i ljudskost!”

Kakva nevjerojatna priča i kakav je način na koji Bog koristi strance na internetu da blagoslovi Desraja i njegovu obitelj!