Brak je predivan dar u kojem treba uživati i koji treba poštovati. Ovaj tekst je namijenjen djevojci koja želi muža više nego Isusa. 

Mislim da je opravdano reći da je svaka osoba, koja je ikada hodala zemljom, imala žudnju da bude istinski i duboko voljena. 

Od mladosti i kroz naše zrele godine mi se pitamo kakva nas ljubav čeka u budućnosti. Pitamo se kada će biti naš red da pronađemo onog „pravog“, naš red za predivno vjenčanje. Mi tako mnogo razmišljamo o tome tko bi ta osoba mogla biti i kakve posebne kvalitete ona ima. Razmišljamo o tome kakvi bi mogli biti naši zajednički životi, gdje bismo išli i što bismo mogli raditi. 

Kada se mladi samci pretvore u odrasle osobe, lako je početi razmišljati o svemu tome. Iščekivanje i žudnja lako mogu ispuniti naše srce. Predivno je željeti brak. Bog je jasno rekao da je brak vrlo dragocjen te da, kada se sklapa u Njegovoj milosti i snazi, može biti mali djelić raja na zemlji. Žudnja za brakom nije loša. 

No, jednu stvar, koju možemo lako zaboraviti u braku, u svoj njegovoj ljepoti i slavi, jest da je on ipak samo jedan maleni djelić raja. 

VIDI OVO: Što svaka slobodna djevojka treba znati prije nego stupi u vezu s muškarcem?

Dragocjeni podsjetnik

Recimo da vaši voljeni prijatelji odlaze na dugo putovanje i nisu rekli kada se vraćaju. Prije nego što odu, oni vam daju svoju sliku kako biste ih zapamtili. Ta će slika vama najvjerojatnije biti vrlo posebna. 

Kada ju pogledate sjetit ćete se uspomena koje ste dijelili s tim prijateljima. Razmišljat ćete o tome kako je bilo biti s njima i osjetiti radost koju su vam donosili u životu. Žudit ćete za njima želeći da se ponovno susretnete. U tim trenucima usamljenosti vi se držite te fotografije nadajući se da sjećanja nikada neće izblijedjeti. 

Sada, recimo da dobijete vijesti da su se ti prijatelji napokon vratili sa svog dugog putovanja i da sada imate priliku osobno ih vidjeti. Kako bi ludo bilo odbiti vidjeti te prijatelje u lice, a umjesto toga se držati vaše malene, obične fotografije? Bilo bi to apsurdno. 

Dok su prijatelji daleko od vas, slika je, naravno, velika dragocjenost dok nestrpljivo čekate dan kada ćete ponovno biti ujedinjeni. No, kada se prijatelji napokon vrate, a prilika da provedete vrijeme s njima postane stvarna, kako bi vas mogla zadovoljiti samo obična fotografija? Nemoguće je zamisliti nekoga tko bi cijenio sliku prijatelja više od živog i pravog prijatelja. 

Ne zaboravite stvarnost

Kao što bi bilo nezamislivo fotografiju držati važnijom od prave osobe, ujedno bi bilo nezamislivo uzdizati sjenu Kristove ljubavi iznad stvarnosti bivanja Njegovom mladenkom. 

Brak ima predivnu, Bogom-danu, svrhu te je jedan od najdivnijih načina za odražavanje evanđelja u svijetu. No kada provodimo svu našu energiju držeći se za sliku umjesto samog Krista, onda zapravo uništavamo ljepotu slike i zaboravljamo sve što je ona trebala predstavljati. 

Biti duboko voljen od strane drugog ljudskog bića je predivna želja usađena u svakog od nas. Iščekivanje zemaljskog braka je Božji plan za mnoge (Postanak 2,24). No, iznad svega, mi trebamo nestrpljivo čekati i žudjeti za danom kada će doći pravo vjenčanje i najveći brak u povijesti. To je brak koji neće izblijediti niti će ikada završiti. To je ona stvar zbog koje smo stvoreni kako bismo u njoj uživali. 

VIDI OVO: ZA DJEVOJKE: 16 savjeta kako moliti za budućeg muža

Dođite na gozbu

„I začuh kao glas silna mnoštva i kao šum voda mnogih i kao prasak gromova silnih: »Aleluja! Zakraljeva Gospod, Bog naš, Svevladar! Radujmo se i kličimo i slavu mu dajmo jer dođe svadba Jaganjčeva, opremila se Zaručnica njegova! Dano joj je odjenuti se u lan tanan, blistav i čist!« A lan – pravedna su djela svetih. I reče mi: »Piši! Blago onima koji su pozvani na svadbenu gozbu Jaganjčevu!« I reče mi: »Ove su riječi istinite, Božje.«“ (Otkrivenje 19,6-9). 

Mi se lišavamo istinske radosti Božjeg velikog i divnog plana kada idoliziramo sliku braka više od stvarnosti. Brak je predivan dar u kojem treba uživati i koji treba poštovati, ali nije ispunjenje najdubljih želja naše duše. 

Mi smo stvoreni za jedan drugi svijet, drugo vjenčanje, drugi brak. Usredotočimo se s pravim iščekivanjem i čežnjom na dan kada će brak s Jaganjcem doći, a kada će se želje našega srca ostvariti u našem savršenom Bogu. 

Autorica: Amanda Seibel; Izvor: Faithit.com