Djevojci je srce otkazivalo nakon udara groma, a tata je znao što treba učiniti

Mladoj djevojci srce je otkazivalo nakon udara groma, no tata joj je spasio život.

Ella Jorgensen bila je u posjeti baki i djedu u Sun City Westu u Arizoni. Bio je kišni dan, no odlučili su izaći van. Međutim, grmljavina je počela tutnjati. Tada je grom udario blizu nje i ona je pala na zemlju bez svijesti.

Tata je reagirao u pravo vrijeme

Ellin otac Steven odmah je krenuo u akciju kada je vidio da mu je kći pala na tlo. Naime, srce joj je stalo čak tri puta. Svaki put ju je otac reanimirao izvodeći izvodeći KPR (kardiopulmonalna reanimacija). Vojni veteran, s dugogodišnjim iskustvom u ovakvim situacijama života i smrti, reagirao je pravovremeno i smireno.

“Ja sam samo tata koji brine o svojoj kćeri”, rekao je. Nije paničario nego je nastojao zadržati mir nad cijelom situacijom.

Mlada djevojka imala je opeklinu na prsima koja je stvorila malu kvrgu te  manje tragove opeklina na tijelu.

Dr. Kevin Foster, direktor Centra za opekline u Arizoni, gdje je mlada djevojka liječena, rekao je da je imala sreće što je imala oca u pravom trenutku i sada je izvan opasnosti.

“Kada su vadili cijevi za disanje, tada je pokušavala shvatiti što se dogodilo. Javio sam joj vijest da ju je udario grom. Isprva mi nije vjerovala, a kada su izvadili cijevi i kada joj je mama ponovno rekla, samo ju je pogledala i rekla: ‘Sada ću imati cool priču za pričati!'”, rekao je otac.

Više o ovom događaju pogledajte u videu u nastavku.

Iako je munja prilično česta pojava, udar njome nije. Prema Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti, šanse da budete pogođeni manje su od jedan prema milijun.

Iako gotovo 90% žrtava udara groma preživi, ​​Nacionalna meteorološka služba otkrila je da je ove godine 19 ljudi u SAD-u umrlo od groma. Ella se približila dvadesetoj. To je mogao biti vrlo tužan dan, no božanska intervencija spasila je 12-godišnjakinju od smrti.

NAJNOVIJE!