NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeDjevojčica (9) je pobijedila rak i odlučila učiniti nešto predivno za oboljele...

Djevojčica (9) je pobijedila rak i odlučila učiniti nešto predivno za oboljele od raka

Djevojčica je pobijedila rak i odlučila učiniti nešto predivno za oboljele od raka. Njezina priča je nadahnula milijune ljudi. 

Rose Evenson (9) iz Minnesote dijagnosticiran je četvrti stadij raka bubrega i pluća kao malom djetetu. Nakon tretmana i lijekova za rak, otpala joj je kosa. Iako je bila premlada da bi se toga sjećala, osjećala je veliko suosjećanje s onima koji su prolazili kroz isto što i ona i željela im je pomoći.

Učinila nešto predivno za oboljele od raka

Njezina je priča nadahnula milijune ljudi diljem svijeta kada je prvi put objavljena 2016. godine. Rose je izašla kao pobjednica, usprkos svim neuspjesima i izgledima da će liječenje biti komplicirano.

Djevojčica je sada pet godina bez raka. Drago joj je što ima svoju kosu i što može ispuniti svoj san da pomaže drugima – darujući svoju kosu onima koji je nemaju. Kosu nije šišala otkako je ozdravila, a sada joj je narasla na popriličnu dužinu koja je dovoljna za 8 pramenova kose.

U videu u nastavku pogledajte više o Roseinoj odluci.

Rose objašnjava važnost svog čina: “Nisam imala kosu kada sam imala rak, a sada imam više nego dovoljno kose, a neka djeca je nemaju.”

Uz pramenove kose koje daruje, napisala je:

“Bok, moje ime je Rose i imala sam rak kada sam imala tri godine. Tada nisam imala kosu. Sada mi je kosa jako, jako duga i želim je ošišati i podijeliti s tobom. Sada imam 9 godina, skoro 10. Nadam se da ćeš uživati ​​u perici koju sam ti dala. Možda bi jednog dana svoju kosu mogla podijeliti s nekim drugim. S ljubavlju, Rose.”

Podsjetnik na Božju dobrotu

Vidjeti Rose izliječenu od raka bilo je veliko čudo za obitelj. Osobito za Roseinu mamu, Angie, to je bio pobjednički, ali i emotivan trenutak.

Dok je držala pramen Roseine kose, izjavila je: “Njezina kosa, nakon što je ponovno izrasla, podsjetnik je na Božju dobrotu prema nama tijekom cijelog ovog putovanja.”

Slavimo Boga što je izliječio Rose i vodio obitelj kroz teška vremena. Blagoslovljeni smo što znamo da se naš Bog brine i što je toliko milostiv.