Snimka zaslona: YouTube

Nakon operacije koja joj je promijenila život, trogodišnja djevojčica rođena s defektnim nogama sada napokon može hodati.

Victoria Komada rođena je s defektom koji uzrokuje deformaciju nogu i često izostanak određenih kostiju u nogama.

„Bila je u jakim bolovima cijele dane i noći. Već nam je bilo dosta. Bilo je zaista grozno“, rekla je njezina majka, Marzena Drusewicz.

Bila je suočena s gubitkom obje noge nakon što su liječnici u Poljskoj rekli da je jedina opcija amputirati ih. No njezini su roditelji pronašli liječnika u Americi koji je rekao da može pomoći Victoriji i da će ponovno moći hodati.

Liječnik koji djeluje u Floridi imao je plan: htio je amputirati njezinu lijevu nogu i ugraditi protezu s kojom će moći hodati

Skupilo se mnoštvo stranaca koji su zajedno donirali preko 200 000 dolara za tu operaciju.

Victoria i njezini roditelji, Marzena i Dariusz, su prošle godine odletjeli u Floridu kako bi njihova kćer napokon dobila priliku za hodanjem.

Vratili su se tek prošli mjesec nakon devet mjeseci provedenih u Americi tijekom kojih je djevojčica imala dvije operacije. No sada im je boravak kod kuće potpuno drugačiji, njihova kćer može trčati, hodati i sudjelovati u sportovima.

„Bili smo neopisivo sretni kada je prvi puta koraknula – počeli smo plakati. Bili smo na putu prema autu, a ona je rekla da mi želi nešto pokazati“, prisjeća se njezina majka.

„Bila je u strašnim bolovima. Bilo nam je dosta. Zaista je bilo grozno. Naravno da sam bila uplašena te nisam znala što će se dogoditi. Ona bi tako jako plakala i vrištala nakon operacije. Svaki tjedan joj se stanje sve više poboljšavalo, a sada ju ni malo ne boli te može normalno hodati, a mi započinjemo novi život u našem domu“, dodala je Marzena.