Djevojčica umrla u mukama jer liječnici nisu vjerovali roditeljima da je bolesna

Sud je ustanovio da je mala Isabella Rees imala simptome koji su varirali od crne stolice preko velike groznice do povraćanja krvi.

Majka djevojčice rekla je da je donijela bolnici dokaze prljavih pelena, krvi u krevetiću kao i slike da bi im dokazala da nešto nije u redu.

– Znala sam zašto nam neće povjerovati. Zato što smo svaki put kada smo došli u bolnicu imali dokaz, a oni su nas ignorirali i odbijali. Činili su da se osjećamo kao hipohondri – rekla je majka na sudu.

Ona je rekla da su je u bolnici naveli da se osjeća kao da pretjeruje i navela je da ju je osoblje pitalo je li djevojčica progutala nešto sumnjičavo nakon što je viđena da drži bateriju dana kada se razboljela.

Liječnik u bolnici je rekao da je nemoguće da je ona to progutala i što god da je unutra, to će “proći kroz nju”.

Djevojčici je uskraćen pregled rendgenom i ultrazvuk.

Majka je rekla da obitelj ne zna kako ili gdje joj je dijete pronašlo bateriju, jer nijednom od njihovih uređaja kod kuće ne nedostaju baterije.

Doći će do suđenja da bi se utvrdile okolnosti smrti male djevojčice, a očekuje se da će biti pozvano 17 svjedoka uključujući osoblje bolnice kao i članove obitelji nesretne obitelji.