Djevojčicu (11) s Downom maltretirali u školi: Predsjednik države podržao ju je na poseban način

Stanovnici grada Gostivara u Sjevernoj Makedoniji iznenadili su se kada se predsjednik države pojavio da otprati 11-godišnju djevojčicu u školu.

Embla Ademi, koja ima Downov sindrom, maltretirana je u školi. Zapravo, prema tweetu koji je objavio Seb Starčević, djevojčica je bila “odvojena od svojih kolega iz razreda kada su se njihovi roditelji žalili da je u istom razredu kao i njihova djeca”.

Pendarovski ju je držao za ruku dok su hodali prema školi koju pohađa

Pendarovski je posjetio Emblin dom s darovima za djevojčicu i razgovarao s njezinim roditeljima o različitim preprekama s kojima se svakodnevno susreću. Razgovarali su o potencijalnim rješenjima, stoji u priopćenju za javnost iz ureda predsjednika.

Tada je odlučio poslati vrlo snažnu poruku: Embli je pružio predsjedničku pratnju do škole, hodajući po snježnim ulicama i držeći je za ruku.

“Ne samo da trebaju uživati u pravima koja zaslužuju, već se trebaju osjećati jednako i dobrodošla u školama i na školskim igralištima. To je naša obveza, kao države, ali i kao pojedinaca. Ključan element u ovoj misiji je empatija”, piše u objavi.

“To će pomoći djeci poput Emble, ali će pomoći i nama da od njih naučimo kako se iskreno veseliti, dijeliti i biti solidarni”, dodao je Pendarovski.

Predsjednikovi roditelji bili su učitelji, supruga mu je doktorica pedijatrije, a sam predsjednik je pravoslavni kršćanin koji je studirao pravo te je u dobroj poziciji da utječe na promjene za ranjivu djecu.