Djevojčicu je prije 51 godinu otela dadilja

Djevojčica oteta prije 51 godinu konačno se ponovno ujedinila sa svojom obitelji nakon njihove očajničke i neumoljive potrage i povjerenja u Boga.

Ženu Melissa Highsmith (53) otela je žena predstavljajući se kao dadilja iz njezinog doma u Forth Worthu u Teksasu 23. kolovoza 1971. kada je imala samo 21 mjesec.

Melissa, koja je odrastala kao Melanie Miyoko, potvrđena je od njezinih pravih braće i sestara kao njihove davno izgubljena sestra nakon podudaranja DNK i uspjeli su je pronaći putem Facebooka.

Melissa kaže da nikada nije imala blizak odnos sa ženom koja je tvrdila da joj je majka. Imala je grub odgoj i uvijek je osjećala nešto čudno, dok je odrastala. Pomislila je u sebi zašto je uopće bila tamo ako je žena uopće nije željela. Čak je pobjegla od kuće kao tinejdžerica.

“Nisam smjela izaći van i igrati se, a ona me uvijek skrivala”, ispričala je Melissa. “Rekla je da je razlog zašto me sklonila taj što sam rođena kod kuće i što sam imala oštećenje mozga.”

Melissa sa svojom obitelji
Foto: HIGHSMITH FAMILY

Potraga za otetom kćerkom je trajala 5 desetljeća

Alta Apantenco, Melissina prava majka, sretna je kad sazna da je njezina kći živa i zdrava. Međutim, potraga za Melissom tijekom 5 desetljeća bila je iscrpljujuća i obeshrabrujuća, priznaje.

Alta je rekla da se toliko puta razočarala iako je htjela vjerovati da joj je kći još uvijek živa. Pa je rekla svojoj obitelji da je ne miješa u to.

Ostali članovi obitelji nisu odustajali i ustrajali su u potrazi. Konačno, podudaranje DNK potvrdilo je da je Melanie Miyoko zapravo njihova davno izgubljena Melissa.

Melissa se konačno ponovno našla sa svojim roditeljima i dvoje braće i sestara, Jeffom i Victorijom. Rebecca i Sharon, njezine druge sestre, planiraju se sastati s njom u Fort Worthu oko Božića.

Melissa sa svojom obitelji
Foto: HIGHSMITH FAMILY

Ponovno okupljanje s kćeri pripisuju vjeri u Boga

“Veselim se što ću sve upoznati”, kaže Melissa. “Bit će to nešto na što ću se naviknuti da zapravo imam toliko obitelji dok je nisam imao.”

Obitelj svoje ponovno okupljanje s Melissom pripisuje svojoj vjeri u Boga, molitvi tijekom godina koja je konačno uslišena nakon 5 desetljeća.

“Sve zasluge pripisujemo Bogu. Zaista vjerujemo da je to bilo – mi smo ljudi vjere i vjerujemo da je to bilo kroz molitvu,” kaže Jeff.

“Bog je nevjerojatan Bog i može sve”, dodaje Alta. “On je kreator puta, čudotvorac, ispunjava obećanja, svjetlo u tami. To je moj Bog.”