NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeDjevojčica koja se utopila u bazenu i oživjela kaže: 'Čovjek u bijelom...

Djevojčica koja se utopila u bazenu i oživjela kaže: ‘Čovjek u bijelom mi je pomagao’

Djevojčica koja se utopila u bazenu i nakon nekog vremena oživjela tvrdi da je bila u nebu te da joj Čovjek u bijelom pomogao u bazenu.

Kad je mala Annie Powell imala samo devet godina, dogodila se tragedija. Utopila se u bazenu. Djevojčica se ne sjeća puno nesreće, ali se sjeća čovjeka u bijelom koji joj je pomogao i nezaboravnog posjeta nebu.

U subotu, 9. lipnja 2018. dan zabave na bazenu u parku pretvorio se u noćnu moru. Annien tata, Dave, prisjeća se: “Primijetio sam da je jedan muškarac izveo mladu djevojku, a ona mu je samo visjela preko ruku. I tražio je pomoć. Rekao je: ‘Pomozite mi! Pomozite mi!'”

Kad je spasilac uskočio da započne oživljavanje, pastor Dave i Cathy Powell shvatili su da je utopljena djevojka njihova kći Annie.

‘Bože, nemoj je uzeti. Neka se vrati.’

Cathy se prisjeća: “Tijekom oživljavanja primijetila sam da je Annie bila plava od prsa prema gore, a oči su joj bile zakolutane. Izgledala je tako beživotno. A bila je moja djevojčica. Imala je samo 9 godina. Osjećala sam se vrlo bespomoćno i molila sam Boga, ‘Bože, nemoj je uzeti. Neka se vrati.'”

Dave kaže: “Bio sam kraj njezinih nogu i samo sam se molio da oživljavanje djeluje. Samo sam se molio da se vrati u život.”

Djevojčica je doživjela srčani zastoj

Kad je stigla ekipa hitne pomoći, Annie su dali kisik i hitno je odvezli u bolnicu udaljenu dvije minute. Kad su Powellovi stigli u hitnu pomoć, liječnici su im rekli da je Annie još uvijek kritična, iako je stabilizirana. Pretrpjela je srčani zastoj te je imala problema s disanjem. Sada u komatoznom stanju, Annie je morala biti prebačena u JW Ruby Memorial Hospital, traumatološki centar prve razine u Morgantownu, Zapadna Virginija, radi specijalizirane njege.

“Bio sam stvarno zabrinut za nju”, kaže Dave. Mislim da mi je tada kliknulo, znate, da ona nije savršeno dobro, iako diše. Pitao sam se što se tamo događa? I ako će ikada biti ista.”

Tijekom vožnje, Powellovi su molili, pozivajući prijatelje i članove svoje crkve da mole s njima. Cathy kaže da se žarko molila: “‘Molim te, podigni moju Annie. Molim te, vrati mi je.”

Djevojčica kaže kako je vidjela nebo i čovjeka u bijelom
Djevojčica kaže kako je vidjela nebo i čovjeka u bijelom; Snimka zaslona: YouTube

Bila je u medicinski izazvanoj komi

Nakon što je helikopter sletio, liječnici su rekli da su sljedeća 72 sata bila kritična. Sada u medicinski izazvanoj komi, njezina razina krvi i kisika bili su opasno niski. Produljeno vrijeme bez kisika moglo je uzrokovati nepovratna oštećenja njezina srca i mozga da je preživjela. Čak i tada, Dave i Cathy su vjerovali i nadali se.

Cathy se prisjeća: “Izgledala je poput malog robota. Imala je kapu na glavi sa svim tim žicama…, a ja sam se osjećala tako bespomoćno jer nisam mogla učiniti ništa da joj pomognem.”

Deseci ljudi su ispunili bolničku čekaonicu moleći se za čudo.

Dave kaže: “Sve što smo mogli učiniti je samo se osloniti na Boga i moliti ‘Gospodine, samo nam pomozi. Pomozi Annie u ovom trenutku, znaš, čak pomozi liječnicima, s mudrošću i pomozi im da joj pomognu da se vrati u normalu.'”

Sljedećeg dana, u nedjelju, matična crkva Powellovih održala je posebno vrijeme molitve za Annie i njezinu obitelj.

Cijela crkvena zajednica je molila za djevojčicu

Crkva je molila: ‘Annie ustani. Annie ustani.’

Cathy kaže: “Oni su govorili, ‘Ustani, Annie; Ustani, Annie’, i to me je dirnulo u srce. I od tog sam trenutka znala u svom srcu da će ona biti dobro.”

Molitve su se nastavile tijekom dana i tijekom noći. Sljedećeg dana u bolnici, Dave i Cathy su dobili dobre vijesti… Annien kisik i razina krvi počeli su se poboljšavati.

Dva dana kasnije, u srijedu poslijepodne, doktori su izvukli Annie iz kome. Kad se probudila, liječnici su je zamolili da pomakne prste, tražeći znakove da je svjesna i da se može pomaknuti.

‘Čovjek u bijelom mi je pomagao u bazenu’

Iako se Annie ne sjeća puno, sjeća se odlaska u raj. Dok je bila u helikopteru, Annie je navodno umrla i morali su je reanimirati.

Annie kaže: “Vidjela sam leptire i svi su bili različitih boja. Nisu bile samo obične, znate, svakodnevne boje. Bile su to boje koje niste mogli ni zamisliti. Osjećala sam se jako sretno i radosno te jako voljeno, samo to sam osjetila svuda oko sebe.”

Kaže da se sjeća i da joj je netko pomogao u bazenu.

Annie se prisjeća: “Bio je čovjek u bijelom koji mi je pomagao u bazenu, a mislim da je to možda bio Isus ili možda anđeo.”

Pretplati se
Notify of
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare