Ako dobar muškarac nije onaj pravi, vjerujte Gospodinu i On će vam to otkriti. Budite u redu sa saznanjem da on jednostavno nije dovoljno dobar i da Bog ima nekog boljeg za vas.

Tijekom godina sam često pričala o prekidima kroz koje sam prolazila, ali nikada nisam spomenula jednog muškarca koji je zapravo bio dobar čovjek.

Mislim da je tome razlog što smo prošli kroz mnogo toga, pa zašto da ga uopće sada i spominjem? Nakon mnogo razmišljanja odlučila sam da je vrijeme da podijelim tu priču.

Želim s vama podijeliti instancu kada sam ja bila razlog zbog kojeg veza nije uspjela. Zašto sam odlučila prekinuti sa dobrim muškarcem jer sam duboko u sebi znala da on nije pravi muškarac za mene.

Dok sam još samo pričala s tim muškarcem, Gospodin je radio na meni te me je polagano liječio.

Da budem jasna, bila sam tek beba kada je riječ o kršćanstvu tako da su moje ovozemaljske brige bile još jako stvarne, no moja želja da ih napokon odbacim bila je jako snažna. Znala sam da mogu vjerovati Bogu zbog načina na koji sam se osjećala iznutra, samo nisam znala kako da točno promijenim svoj životni stil.

Moj je prijatelj, u drugu ruku, vjerovao u Boga, ali nije imao pravu želju da bude s Njim u dubljoj vezi.


Iako nije imao želje imati vezu s Bogom, podržavao je moju želju da ju ja imam.

PROČITAJTE: 5 znakova da je tog muškarca Bog poslao u vaš život

Kasnije je došlo do toga da sam mu odlučila dati pravu priliku. Nakon godine dana hodanja na daljinu i nakon što sam znala da su njegovi osjećaji za mene pravi, morala sam otkriti jesu li i moji osjećaji prema njemu pravi.

Tako da sam otišla na put kako bih ga posjetila. Ispalo je da je on isplanirao čitav vikend kako bi mogli biti zajedno. Budući da smo se napokon uspjeli naći on je bio tako uzbuđen da me je zvao svaki sat dok napokon nisam stigla u njegov stan.

Želim da znate da smo se i prije viđali i provodili vrijeme zajedno. Ipak smo imali zajedničke prijatelje. No tada, prije nego sam ga znala, uvijek sam slušala da je bio arogantni dečko koji vrti cure oko malog prsta tako da nikada nisam obraćala previše pažnje na njega.


No tada je bilo drugačije. On me je znao. Znao je kroz što sam prošla. I još sam mu se uvijek sviđala. Tako da je ovaj posjet bio potpuno drugačije iskustvo.

Moj cilj je bio da saznam je li „to“ bilo vrijedno. Hoće li naša godina dana veze prerasti u nešto ozbiljno.

Prva noć bila je odlična. Oboje smo bili uzbuđeni što smo se napokon uspjeli naći te smo sve držali na prijateljskoj razini. Dan nakon toga bio je jako zabavan. Bio je to 8-satni spoj ispunjen šetnjom, hranom, razgledavanjem i razgovorom (jer smo u tome već bili stručnjaci).

Tu smo se noć napili, a ja sam se onesvijestila…

Bit ću iskrena s vama, cijeli vikend bio je ispunjen svime što sam radila prije na spojevima te me je vratio u stari način razmišljanja.


Iako mi je Bog uvijek bio prvi na umu, nisam znala kako balansirati te dvije veze kako bih u isto vrijeme poštivala Boga i otkrila sviđa li mi se taj tip zapravo.

Sjećam se molitve i razmišljanja o Božjoj riječi kako bih dobila znak, Riječ, ili bilo što drugo kako bih saznala da taj muškarac nije onaj pravi. No nisam dobila ništa. Tako da sam živjela kako sam najbolje znala… bez Boga.

No tada se dogodila zaista bizarna stvar.

Na drugi dan našeg druženja kada smo napokon došli do odluke koliko su duboki naši osjećaji, moja privlačnost prema njemu je i službeno prestala.

Bilo je to kao da je u mom umu okinut prekidač te sam znala, u tom jednom trenutku, sa svim svojim srcem, da on nije pravi muškarac za mene.

Ostatak našeg zajedničkog druženja bio je prilično neugodan. Doslovno sam potpuno promijenila osjećaje o njemu bez ikakvog objašnjenja te ni sebi to nisam mogla objasniti. Oprostili smo se s jako malo riječi.

Prvi put u svom životu sam razumjela rečenicu „nije do tebe, do mene je“.

Taj je muškarac bio dobar muškarac. Probio je svaki zid koji sam imala te me je volio unatoč mojim bolima i slabostima. Dao mi je sve što bi žena mogla poželjeti od muškarca. I, na kraju, to ipak nije bilo dovoljno.

Vidite, taj vikend je Bog intervenirao. Bog me je dočekao u tom stanu te mi je dao jasnu naznaku da taj muškarac s kojim sam se viđala nije bio pravi za mene. Niti je život koji sam taj vikend vodila bio pravi za mene.

Nakon toga nismo pričali jedno s drugim tri tjedna. Najduža tišina koju smo imali u godini dana.

Pokušala sam probaviti što se dogodilo te sam mu sve pokušala objasniti, ali on nije bio voljan slušati. Šteta je bila učinjena. Oboje smo znali da nikada ne bismo mogli biti zajedno.

Udaljili smo se jedno od drugoga, a ja sam se približila Bogu. Nakon što su prošle dvije godine on je ponovno pokušao stupiti u kontakt sa mnom, ali je otkrio da sam tada već bila zaručena za „onog pravog“. Osobu za koju sam bez sumnje znala da je pravi muškarac za mene. Ne moram ni reći da više ne pričam s tim drugim muškarcem.

Do danas osjećam da bi vjerojatno krivo izabrala da se nisam molila Bogu. Vjerojatno bi prošla kroz još jednu vezu, bez Boga, a stvari bi pošle jako po krivu.

PROČITAJTE: 6 znakova da je muškarac možda poslan od Boga

Ako ste u vezi i vrijeme je da odlučite je li osoba s kojom ste ona prava za vas (bez obzira na to je li ta osoba zapravo dobra), ovo trebate učiniti:

1. Molite

Uključite Boga u proces donošenja odluka. Čak i ako niste tako bliski Bogu, On će vas i dalje poslušati i pomoći vam. Ako posrnete i padnete, On će vam doći u pomoć ako Ga zazovete.

2. Nemojte ignorirati Božji odgovor

U mom je srcu postojao nekakav nemir. Nije bilo važno što je on bio dobar muškarac i što je imao iskrene osjećaje za mene.

Nikada nisam osjećala 100%-tni mir u vezi naše veze. Možda je to bilo jer sam duboko u sebi znala da se trebam oporaviti od prijašnjih veza, usredotočiti se na sebe (sve je to i bilo istina), ali, ako se ne osjećate potpuno sigurni u nešto, onda za to postoji dobar razlog.

3. Nemojte da na vas lako utječu

Na kraju vi ipak trebate napraviti ono što je za vas najbolje. Ne za vašu mamu, prijatelje ili tog dobrog muškarca.

Ako vi na kraju niste sretni, a Bog vam u srcu govori da to nije ono pravo, onda Mu vjerujte i učinite što je najbolje za vas.

Najbolje je slijediti Božji savršeni plan umjesto da prigrlite nešto samo zato što vam se pruža dobra prilika.

4. Nemojte se bojati prekida

Napuštanje onih dobrih stvari koje smo imali je bilo jednako grozno kao i užasan prekid kojeg sam prije iskusila.

No ovo je još i više boljelo jer je on zapravo bio jako dobar muškarac. Iako ne marim previše za neke bivše dečke, iskreno se nadam da će ovaj muškarac naći svoju pravu ženu jedan dan. Mislim da zbog toga nisam mogla smoći snage prekinuti našu vezu još i prije.

Umjesto toga sam nastavljala biti s njim kako bih provjerila hoće li se moji osjećaji za njega promijeniti. No to nije dobro završilo te smo ostali povrijeđeni.

Možda ste i vi u istoj situaciji. Postoji odličan muškarac kojemu se jako sviđate, ali nešto jednostavno nije kako treba. I iako ne možete točno reći u čemu je stvar, a vaši prijatelji i obitelj vam govore da ste ludi, vi i dalje ne možete prihvatiti da je on prava osoba za vas. On je jednostavno dovoljno dobar. Ali nije onaj pravi.

Okrenite se Bogu i vjerujte onome što će vam reći. Ako odmah ne dobijete odgovor, nemojte paničariti. Vjerujte da će doći.

Ovo mi je iskustvo promijenilo pogled na hodanje. Od tog sam trena uključivala Boga u svaku odluku vezanu za moj ljubavni život.

Ako dobar muškarac nije dovoljan, vjerujte Gospodinu i on će vam to otkriti. Budite u redu sa saznanjem da on jednostavno nije dovoljno dobar i da Bog ima nekog boljeg za vas.

Autorica: Maya L. Ralston; Prijevod: Ida U.; Izvor: Theprayingwoman.com