Koji događaji će prethoditi dolasku Isusa Krista?

Biblija opisuje niz događaja koji će uslijediti u posljednjim danima planeta i prethoditi Drugom dolasku Isusa Krista.

Iako Sveto pismo ne određuje točan datum kada će se ovo dogoditi, biblijski stručnjak Tom Meyer, poznatiji i kao “čovjek koji zna Bibliju napamet” je siguran da je otkucavanje na tom satu već počelo.

Na Zemlji će se posljednjih dana voditi prava bitka

U razgovoru za britanski Express on je naglasio da će se na Zemlji posljednjih dana voditi prava bitka.

– Sudnji dan se ne smije miješati s Drugim Kristovim dolaskom. Uznesenje Crkve je neizbježno, može se dogoditi svakog trenutka – ističe on.

Kako kaže prof. Meyer, Isus Krist će se pojaviti na nebu te uskrsnuti mrtve kršćane i povesti ih u nebo. Tamo je pripremio mjesto za njih, kao što je navedeno u Ivanovom evanđelju:

”Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.” (Ivan 14,3)

Neki kršćani misle da Sudnjem danu prethode Nevolje

Međutim, to nije onaj konačni kraj, kako i inače vjeruju mnogi evanđeoski kršćani koji misle da Sudnjem danu prethode Nevolje.

Navodno, nakon Uznesenja počinje sedmogodišnje razdoblje poznatije kao “Nevolje”. Američki profesor tvrdi da će biti podijeljeno u dvije polovice u trajanju od 42 mjeseca.

U prvoj polovini, stanovnici planete će imati osjećaj da je Antikrist zavladao svijetom.

– Ovo što se trenutno događa je samo početak. Druga polovica sedmogodišnje nevolje okarakterizirane  kao Velike nevolje, kakve se ne pamte od početka svijeta do danas, niti će je ikada biti. Bit će toliko loše da je Krist rekao da “ukoliko se vrijeme nesreće ne skrati na sedam godina, nijedna osoba neće preživjeti” – ističe on.

Američki fakultetski profesor i javni govornik Tom Meyer zna napamet gotovo cijelu Bibliju, uključujući i Knjigu Otkrivenja.

Ranije je za britanski list govorio da je odbrojavanje do posljednjih dana počelo Isusovim uskrsnućem prije 2.000 godina.

Međutim, kako je naglasio nitko ne zna kako će se odvijati ti “posljednji dani” čovječanstva.

NAJNOVIJE!