NaslovnicaDuhovnostNajsigurniji dokaz da je Gospodnja ruka blagoslova na vama

Najsigurniji dokaz da je Gospodnja ruka blagoslova na vama

Najsigurniji dokaz da je Gospodnja ruka blagoslova na vama je taj da su drugi blagoslovljeni kroz vas.

Bog je rekao Abrahamu: “Svoj ću blagoslov na te izliti … svi će se narodi zemlje blagoslivljati tvojim potomstvom” (Post 22,17-18). Drugim riječima: “Abrahame, razlog zašto te blagoslivljam je taj da ti možeš blagoslivaljati sve narode.”

Dakako, malo nas je pozvano blagoslivljati čitave nacije, ali svatko od nas ima krug obitelji, prijatelja i kolega. Koliki su u vašem krugu blagoslovljeni onim što Gospodin čini u vama? Pretječe li slava vašeg odnosa s Isusom do onih oko vas? Jesu li vaši prijatelji i obitelj blagoslovljeni s Kristom u vama? Koga ste u posljednje vrijeme blagoslovili?

VIDI OVO: Ako želite blagoslovljen život, ovih šest savjeta se trebate držati

Kad počnete blagoslivljati druge usred svojih kušnji, znat ćete da je Božja ruka blagoslova na vama. To je ono što se dogodilo Davidu. Kad mu njegovi neprijatelji nisu pokazivali milosrđa, svjedočio je: “Oni nek proklinju, ti blagoslivljaj; nek se postide koji se na me podižu, a sluga tvoj nek se raduje” (Ps 109,28). David je vapio Bogu za pomoć i blagoslov dok su ga njegovi neprijatelji proklinjali.

Isus nam zapovijeda: “Ljubite svoje neprijatelje, blagoslivljajte one koji vas proklinju, činite dobro onima koji vas mrze i molite za one koji vas progone” (Mt 5,44). Ako možete držati ovu riječ, sigurno ste blagoslovljeni od Gospodina.

Drugi siguran znak da ste blagoslovljeni je da ste privučeni bliže Gospodinu. Bog nikada nikoga ne blagoslivlja a da tu osobu ne privuče bliže k sebi. Ako gledate okolo i otkrivate da vam nedostaju određeni darovi koje vidite u drugima, možete biti sigurni da dok se primičete bliže k njemu, on će vas blagosloviti mnogim duhovnim darovima. Dolazite mu u vjeri. On se raduje blagoslivljajući vas.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org