Doktorica raskrinkala sektu ”Crna ruža” koja joj je ubila sina

Doktorica Mirjana Tomović, neustrašiva majka i neuropsihijatrica iz Srbije raskrinkala je sektu „Crna ruža“, koja joj je ubila sina Filipa (17).

Filip je nađen mrtav 13. veljače 2002. na Dunavskom keju na Karaburmi, dva dana nakon nestanka, s malom rupom od metka na čelu. Okolo je bio utaban krug u šikari, a nađeni su i sotonistički simboli – križ okrenut naopako, svijeće s fitiljima prema dolje i kruh ukopan u zemlju.

U potresnoj ispovijesti doktorica kaže da je sve izdržala samo da bi dokazala da je njen sin bio žrtva sotonističke sekte.

Uhićena je dva dana uoči zahtjeva za obnavljanje istrage i dostavljanja dokaza da ih je bliska rođakinja maltretirala zbog imovine i da je dječak imao zadatak pobiti cijelu obitelj. Unajmila je privatne detektive, koji su utvrdili da je sin izvršio samoubojstvo po nagovoru sekte, jer je u jednom trenutku rekao da će sve reći majci.

– Kada su me odveli u pritvor, mlađi sin je imao 11 godina. Prva pomisao mi je bila da će ostati sam, prepušten ulici i da mu mogu svašta podmetnuti. Nije lako biti majka u nevolji… Da sam htjela da me nema, otišla bih s Filipom u grob. O Filipu se pisalo da je bio ponavljač i narko-diler, a bio je odličan učenik i talentirani košarkaš.

PROČITAJTE: Kako izbjeći sektaštvo?

Nakon treće godine gimnazije trebao je otići kod ujaka u Kanadu i tamo nastaviti školovanje. Htjela sam ga očistiti neistina. To sam mu dugovala i to je bio motiv mog življenja…

U pomoć su mi pritekli kćerka, roditelji i malobrojni prijatelji. Kćerka je napustila rad u Grčkoj, a otac, koji je bio ortoped, vratio se iz Kanade. Kad odem u , otvorit ću savjetovalište i pomagat ću mladima da izbjegnu zavjere sekti – kroz plač priča dr Mirjana Tomović i prepričava kako je otkrila da joj je sekta ubila dijete.

– Rođakinja se nakon Filipove smrti izlanula u našoj kući, govoreći: „On je trebao biti samo ranjen.“ Kuma mi je to prenijela, jer sam bila u nesvijesti nakon vijesti da je nađeno Filipovo tijelo. Angažirala sam privatne detektive, koji su otkrili da nas je maltretirala zbog obiteljske imovine. Sada bježi od mene čim me vidi i spušta roletne!

PROČITAJTE: 14 stvari po kojima možete prepoznati opasnu sektu

Dala je otkaz 1997. s izgovorom „da je šef nervira“. Vrbuje za sektu i prima plaću od njih, a sad je i sina uključila u to. Mog muža je uvukla u sektu, a on je kasnije potpao pod utjecaj jednog gurua s Fruške gore, tobožnjeg duhovnog iscjelitelja, koji ga je odvojio od obitelji, posebno od djece – navodi doktorica i otkriva da su je za vrijeme sudskog procesa pokušavali otjerati s VMA.

– Nakon 10-godišnje golgote koju sam preživjela, kolale su priče da sam, navodno, dobila pet godina zatvora, ali mi je osjećaj moralne i stručne čistoće, kao i snaga osobnosti, pomogla da to pobijedim, prenosi Espreso.

NAJNOVIJE!