Dopušta li Biblija oralni seks?

Biblija niti na jednoj stranici ne spominje oralni seks pa je teško zaključiti kakvo je uopće biblijsko stajalište po tom pitanju. Temeljeno na nekim informacijama iz Biblije oralni seks ne mora biti grešan sam po sebi, te kao takav je dopustiv u okvirima braka, između supruga i supruge; nikako drugačije.

Premda neki teolozi govore da je riječ o metafori, biblijska Knjiga Pjesma nad pjesmama gledano s tjelesnog aspekta ohrabruje prakticiranje nježnosti i spolnosti između muža i žene.

Osobito su zanimljivi sljedeći stihovi:

Pjesma nad pjesmama 2,3: ”Što je jabuka među šumskim stablima, to je dragi moj među mladićima; bila sam željna hlada njezina i sjedoh, plodovi njeni slatki su grlu mome.”

Pjesma nad pjesmama 4,16: ”Ustani, sjevernjače, duni, južni vjetre, duni nad vrtom mojim, neka poteku njegovi mirisi. Neka dragi moj dođe u vrt svoj, neka jede najbolje plodove u njemu.”

Na što aludira stih ”plodovi njeni slatki su grlu mome” ako ne na nešto vrlo intimno. Kušati jedno drugo može aplicirati na različite stvari. Možda je riječ o oralnom seksu ili?

Nadalje, u Pjesmama 7,7-8 čitamo: ”Kako si lijepa i kako si ljupka, o najdraža, među milinama! Stas je tvoj kao palma, grudi su tvoje kao grozdovi. Rekoh: popet ću se na palmu da dohvatim vrške njezine, a grudi će tvoje biti kao grozdovi na lozi, miris daha tvoga kao jabuke.”

Ako o takvom tjelesnom užitku Biblija govori, a govori o ustima, tada se može zaključiti kako nema ništa ni protiv prakticiranja takve vrste intimnosti.

Poetsko korištenje metafora koje opisuju tjelesni odnos između muškarca i žene je katkad teško razumjeti, ali iz konteksta je očigledno kako se seksualno sjedinjenje podrazumijeva, u ovom slučaju i oralno.

Što vi mislite?