Dragi mužu, nemoj se žaliti da ti je brak loš ako ne radiš ove stvari za svoju ženu

Dragi mužu, nemoj se žaliti da ti je brak loš ako nisu u stanju činiti ove stvari za svoju ženu, poručuje mama blogerica Michelle Lindsey. U svom članku donosi savjete za muškarce iz ženske perspektive:

„Ovo je mali podsjetnik da provjerite kako vam je supruga. Emotivno, duhovno i fizički. Možda je iscrpljena, ali vam to ne zna iskomunicirati. Moguće je i da sama toga nije svjesna. Žene imaju tendenciju da apsorbiraju stres oko sebe, a ako ne pazite, one brzo mogu pregorjeti. Vaša je supruga možda toliko sposobna da očekujete da će sve s lakoćom obaviti, pogotovo ako ne čujete da se žali. Ali ona ne može tako zauvijek. Ona treba da ju ponovno prisvojite. Nemojte se žaliti na nju. Nemojte da se bori sa svijetom, jer svijet nije uvijek dobar. Budite joj oslonac.

Ne dopustite da se istroši dok pokušava udovoljiti svima. Takva žena ne može biti sretna, a kada stres prelije čašu, svi će osjećati bol.

Kada su ljudi pod stalnim pritiskom, manje su ljubazni prema drugima. Kada se osjećaju kao da im nema predaha, istrest će se na najbližima. Ako ne razmišljate o potrebama svoje žene, nemojte se iznenaditi kada prema vama ne bude mila i draga. Stara izreka to dobro prenosi: ranjena životinja grize. Ako je vaša žena negativna i kratkog fitilja, moguće je da se jedva drži.

U svojoj kuhinji imam sjajnu sliku na kojoj je lijepi pijetao i njegova koka. Pijetao čuva svoju partnericu s ozbiljnim izgledom. Njegovoj se koki neće ništa dogoditi dok on pazi. On je na straži. Iznad njih su riječi: ‘Štiti ono što voliš’.

VIDI OVO: 5 načina na koje muževi uništavaju ženu i brak, a toga nisu svjesni

Vrlo jednostavno: čuvajte dar kojeg vam je Bog dao.

Pripazite da ona dovoljno odmara. Dajte joj slobodnog prostora da može disati i promisliti. Napravite vrijeme u kojem će se ona posvetiti Bogu. Možda su njezini dani toliko kaotični i zahtjevni, da ne čuje vlastite misli. Dajte toj jadnoj ženi malo odmora i pobrinite se za njene potrebe. Ako vam se čini da se ona teško bori, olakšajte joj stvari. Ako viče na vas, sagledajte širu sliku. Možda je jako umorna i osjeća se usamljeno. Sve je lakše u tandemu. Igrate li kao dio ekipe? Može li se ona osloniti na vas kada joj je potrebno? Ako može, onda svaka čast! Ako ne može, nemojte se žaliti da vam je brak loš.

Razgovarajte o njezinim obvezama i pogledajte može li se nešto otkloniti. Žene su dobre u popunjavanju svakog trenutka svog vremena. One su superheroji u obavljanju više poslova odjednom, ali naposljetku dolazi do sloma i pregrijavanja. Uzmite njezinu pregaču, složite ju i zaključajte. Recite joj da uspori jer vam je više stalo do nje i želite da uživa u malo mira. Ne želite da spasi dan, nego da odspava.

Budite njezina inspiracija!

Iako vi niste njezin Spasitelj, i ne trebate nositi njezin teret, ovdje ste da ju zaštitite. Ona ima jednog princa na bijelom konju. Vas. Nijedna druga osoba nema utjecaja na njezin život kao vi. Nemojte da vam sjajna prilika prođe kroz prste. Kada pravilno volite svoju ženu, pazite da je dobro, ona će to cijeniti. Kada ju stavljate na prvo mjesto, to izgrađuje povjerenje i intimnost među vama. U njoj ćete pobuditi osjećaje sreće i zahvalnosti. U dubini srca, svi želimo da nas netko voli i štiti. Želimo se osjećati kao da smo važni i želimo da se naš trud prepoznaje. To nam daje inspiracije za nastavak. Budite njezina inspiracija!

VIDI OVO: Muž objasnio zašto nije u braku samo s jednom ženom

Pogledajte svoju ženu u oči. Neka u njoj bude iskre. Pitajte ju kako se osjeća, molite za nju. Hodajte uz nju, budite joj prijatelj jer možda je točno to što joj treba. Ako joj lice izgleda neraspoloženo, možda je to zato što ju je posao doveo do ruba ludila. Svima treba vrijeme za zabavu, kao i vaša žena. Ona nije na ovoj zemlji samo kako bi robovala. Ona je jednom bila djevojčica. Ona je odrasla, ali u njezinom srcu su iste nade i snovi. Sigurna sam da je radi obitelji mnoge stvari ostavila po strani. To je dragocjeno i slično je Božjoj ljubavi po žrtvi, ali njoj treba mjesta da uspori i čuje Božji glas. Ona je stvorena Njemu na slavu, a ne vama.

Žao mi je ako ovo zvuči oštro, ali važno je da se brinete za potrebe vaše žene, jer tako će se ona bolje brinuti za vas. Nevjerojatno je kako to funkcionira.

Molite i štitite. Gledajte i slušajte, ovim redoslijedom.“