Duh Sveti me primorao da pošaljem ovu hitnu poruku

Duh Sveti me primorao da pošaljem ovu hitnu poruku svima s popisa primanja naših poruka te prijateljima i biskupima koje smo susreli širom svijeta.

Dogodit će se katastrofa koja će potresti čitav svijet. Bit će to tako užasno da ćemo svi zadrhtati, čak i najsvetiji među nama.

Deset godina upozoravao sam na dolazak tisuće vatri na grad New York. Ta vatra progutat će čitave blokove, uključujući područja New Jerseya i Connecticuta. U velikim gradovima širom Amerike pojavit će se nemiri i gorjet će vatra, kao što smo prije više godina vidjeli u Wattsu u Los Angelesu.

Bit će nemiri i vatra će gorjeti i u gradovima širom svijeta. Doći će do pljački – uključujući i na Times Squareu u New Yorku. Ono što sada doživljavamo nije recesija, nije čak ni depresija. Mi smo pod gnjevom Božjim. U Psalmu 11,3 je zapisano:

“Kad su temelji uzljuljani što da učini pravednik?”

Bog sudi strahovit grijeh Amerike i drugih nacija i uništava sekularne temelje

Prorok Jeremija preklinjao je grešan Izrael: “Evo spremam vam zlo i snujem protiv vas osnove. Vratite se, dakle, svaki sa svoga zlog puta i popravite svoje putove i svoja djela.’ Ali oni vele: ‘Uzalud! Mi ćemo radije provoditi svoje osnove i činiti svaki po okorjelosti zloga srca svojega'” (Jer 18,11-12).

VIDI OVO: 10 sigurnih znakova posljednjeg vremena

U Psalmu 11,6 David upozorava: “Na grešnike će izlit žeravu i sumpor, vjetar ognjeni bit će dio njine sudbine.” Zašto? David odgovara: “Jer je pravedan Gospodin” (Ps 11,7). To je pravedan sud – upravo kao što su bili i sudovi Sodome i Noine generacije.

Što će činiti pravedni? Što će biti s narodom Božjim?

Prvo, dajem vam dragocjenu riječ koju sam primio za moju vlastitu uputu. Spremite hranu za tridesetak dana, toaletne potrepštine i druge neophodne stvari. U velikim se gradovima velike trgovine isprazne za sat vremena od znaka predstojeće katastrofe.

A što se tiče naše duhovne reakcije, imamo dvije mogućnosti. Sliku toga nalazimo u Psalmu 11: “Odleti u goru kao ptica” ili, kao što kaže David: “Upro sam oči u Gospodina na njegovu prijestolju u nebu – ‘Oči njegove motre, vjeđama proniče sinove ljudske'” (Ps 11,4). “Jahvi se utječem” (Ps 11,1).

Ne znam kad će se ovo dogoditi, ali znam da nije daleko

Ja ću reći svojoj duši: Nema potrebe bježati … nema potrebe skrivati se! Ovo je pravedno djelo Božje. Promatrat ću našega Gospodina na njegovu prijestolju; on svojim očima punim nježnosti i dobrote promatra svaki korak koji činim. Pouzdat ću se u njega da će provesti svoj narod kroz bujice, vatru, nesreće, testove i kušnje svake vrste.

VIDI OVO: 6 istina koje trebamo znati o Božjem gnjevu

Upamtite, ne znam kad će se ovo dogoditi, ali znam da nije daleko. Rasteretio sam vam svoju dušu. Učinite s ovom porukom kako hoćete.

Bog vas blagoslovio i čuvao! U Kristu, David Wilkerson, 9. ožujka 2009.

DALJNJA RIJEČ

“Kad su temelji uzljuljani što da učini pravednik?”

Nedavno sam bio potaknut poslati HITNU poruku upozoravajući na skorašnju veliku katastrofu od koje će se zemlja zaljuljati – katastrofu koja će uzrokovati da i Božji izabrani zadrhte.

Jedan me biskup pitao: “Zar nema daljnje riječi? Kako pravedni trebaju reagirati na takvu riječ?”

Jedino mogu odgovoriti podijelivši s vama ono što je Duh Sveti govorio mom vlastitom srcu i što ja trebam učiniti. Rekao sam vam da sam bio potaknut na praktični način – da spremim zalihu hrane za mjesec dana, jer sam vidio paniku nakon terorizma. To treba biti osobna riječ za svakog pojedinca.

Ovo je ono što sam čuo da Duh Sveti govori mom srcu u vezi s mojom vlastitom duhovnom reakcijom na skorašnju katastrofu: Stoj čvrsto i gledaj kako će te Jahve danas spasiti!

“Ne bojte se! – reče Mojsije narodu. – Stojte čvrsto pa ćete vidjeti što će vam Jahve učiniti da vas danas spasi … Jahve će se boriti za vas. Budite mirni” (Izl 14,13-14).

To je stav vjere uoči katastrofe. Što je Izrael mogao učiniti na rubu Crvenog mora? Faraonova vojska navaljuje, planine s obje strane, pred njima ogromno more. Tijelo viče: “Učini nešto!”

VIDI OVO: Je li to sud Božji? Kad će to završiti?

“Stojte mirno! Ne bojte se! Ovo je čas spasenja.” 

Tijelo viče da je sve beznadno. Može li Božji narod isušiti more? Sravniti planinu? Pobijediti veliku vojsku bez oružja? Nalaze se u naizgled užasnoj situaciji, situaciji koja plaši. Narod Božji drhti, ali u tom trenutku drhtanja dolazi riječi od Boga. Ukratko:

“Stojte mirno! Ne bojte se! Ovo je čas spasenja. Bit ćete svjedoci rušenja temelja svjetske moći. Ali u isti čas, ja ću se boriti za vas. Budite mirni – mirujte i gledajte moja djela.”

Ljubljeni, moje upozorenje samo je jedan glas između mnogih koji govore istu stvar. Na trenutak svi možemo zadrhtati, ali oni koji doista poznaju Riječ Božju, brzo će biti utješeni Duhom Svetim. Bit ćemo kršteni velikim mirom – nadnaravnom mirnoćom – što će biti ogromno svjedočanstvo uplašenom mnoštvima.

U Kristu, David Wilkerson