NaslovnicaDuhovnostNADNARAVANO DJELOVANJE: Ovako nas Duh Sveti tješi usred naših nevolja

NADNARAVANO DJELOVANJE: Ovako nas Duh Sveti tješi usred naših nevolja

Utjeha osigurana Duhom Svetim usred naših nevolja, nije samo privremeno podizanje bremena, već Njegovo nadnaravno djelovanje.

“Neka je hvaljen … Bog svakovrsne utjehe, koji nas tješi u svoj našoj nevolji tako da mi možemo svakovrsnom utjehom, kojom nas same tješi Bog, tješiti one koji se nalaze ma u kakvoj nevolji” (2 Kor 1,3-4).

Svuda širom svijeta ljudi prolaze kroz trpljenja i kušnje, ali Gospodin je obećao utješiti nas u njima. Jeste li uočili kako ovdje ništa nije rečeno o izbavljenju iz borbe; rečeno nam je da nam Duh Sveti u našoj kušnji daje utjehu da je podnesemo i ostanemo postojani.

PROČITAJTE: 10 nadnaravnih načina kako vas Duh Sveti želi osnažiti 

Ta utjeha, osigurana Duhom usred naših nevolja, nije samo privremeno podizanje bremena. To nije uzdah olakšanja, isključenje uznemirujućih misli ili straha. Naprotiv, to je nadnaravno. Takva utjeha isključiva je služba Duha Svetog, ostvarena po vjeri dok se uzdamo u njegovu ljubav za nas.

Pismo nam govori: “Vi ćete tješiti one na Sionu. Imat ćete riječ iscjeljenja za one koji su u očaju i strahu” (vidi Iz 61,2-3). U odgovoru na našu vjeru, Duh Božji obećava stvoriti u nama nešto što će donijeti utjehu u svakoj zamislivoj nevolji i zastrašujućoj situaciji. On će staviti u nas riječ koja može iscijeliti, utješiti i ohrabriti druge.

Duh je rekao kroz Izaiju: ” Vidio sam putove njegove, ali ću ga iscijeliti; i vodit ću ga, i pružiti utjehu njemu … Ja stvaram plod usana: Mir, mir” (Iz 57,18-19). Ovo je jedno od obećanja u Riječi Božjoj koje najviše obećava.

Gospodin kaže da će on istjerati iz nas duh straha i usaditi u nas njegov nadnaravni duh mira. Izaija ovdje ponavlja riječ “mir” kako bi naglasio da je to mir koji traje. Jednostavno rečeno, Duh Sveti obećava: “Ja ću u vama stvoriti mir.”

Dok se skupljaju oblaci izazivajući strah u svijetu, vi hodajte prema ovoj Pavlovoj riječi: “Neka u vašim srcima vlada mir Kristov” (Kol 3,15). Amen!

Autor: David Wilkerson