duhovne stvari mentalno zdravlje
Foto: Pixabay

Za mentalno se zdravlje morate usredotočiti na prave stvari koje uključuju ove tri specifične stvari:

1. Razmišljajte o Isusu

Vjerojatno ste čuli da postajete ono o čemu najviše razmišljate. Ako želite postati više kao Isus, ispunite svoje misli Njime.

Hebrejima (12,3) govori: „Doista pomno promotrite njega, koji podnese toliko protivljenje grešnika protiv sebe, da – premoreni – ne klonete duhom.“

brenkee / Pixabay

2. Mislite na druge

U Poslanici Filipljanima (2,4) piše: „Ne starajte se samo svaki za svoje, nego i za ono što se tiče drugih!“.

Shvaćate li koliko je to protiv onoga što nas uče. Sve u svijetu nas uči da mislimo samo na sebe i ni na koga drugoga. No Isus je išao protiv toga, a kada vi razmišljate o Njemu, lakše ćete misliti i na druge.

3. Razmišljajte o vječnosti

„Nego, kako je pisano: Što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovječje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube“ (1. Korinćanima 2,9). Kada se usredotočite na takve istine, svi će se vaši problemi činiti malenima u usporedbi sa slavom, radošću i užitkom svega što vas očekuje u vječnosti.

Vaš um je vaš najveći dar, a ujedno je i bojno polje. Zamolite Boga da vam pomogne kako biste izabrali da se svaki dan hranite Božjom Riječi, da oslobodite svoj um od destruktivnih misli i da ispunite svoj um Isusom, drugima i vječnošću. Tada ćete pobijediti u bitci.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com