NaslovnicaŽivotOve tri duhovne stvari su najvažnije za naše mentalno zdravlje

Ove tri duhovne stvari su najvažnije za naše mentalno zdravlje

Za mentalno se zdravlje morate usredotočiti na prave stvari koje uključuju ove tri specifične stvari:

1. Razmišljajte o Isusu

Vjerojatno ste čuli da postajete ono o čemu najviše razmišljate. Ako želite postati više kao Isus, ispunite svoje misli Njime.

Hebrejima (12,3) govori: „Doista pomno promotrite njega, koji podnese toliko protivljenje grešnika protiv sebe, da – premoreni – ne klonete duhom.“

brenkee / Pixabay

2. Mislite na druge

U Poslanici Filipljanima (2,4) piše: „Ne starajte se samo svaki za svoje, nego i za ono što se tiče drugih!“.

Shvaćate li koliko je to protiv onoga što nas uče. Sve u svijetu nas uči da mislimo samo na sebe i ni na koga drugoga. No Isus je išao protiv toga, a kada vi razmišljate o Njemu, lakše ćete misliti i na druge.

3. Razmišljajte o vječnosti

„Nego, kako je pisano: Što oko ne vidje, i uho ne ču, i u srce čovječje ne uđe, to pripravi Bog onima koji ga ljube“ (1. Korinćanima 2,9). Kada se usredotočite na takve istine, svi će se vaši problemi činiti malenima u usporedbi sa slavom, radošću i užitkom svega što vas očekuje u vječnosti.

Vaš um je vaš najveći dar, a ujedno je i bojno polje. Zamolite Boga da vam pomogne kako biste izabrali da se svaki dan hranite Božjom Riječi, da oslobodite svoj um od destruktivnih misli i da ispunite svoj um Isusom, drugima i vječnošću. Tada ćete pobijediti u bitci.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Ida U.; Izvor: Pastorrick.com