Duhovni savjeti za izlazak iz depresije
Foto: Pixabay

Duhovni savjeti za izlazak iz depresije možda i vama mogu pomoći. Ukoliko patite od depresije, mogli biste poduzeti sljedeće konkretne korake:

1. Nađite utjehu i ohrabrenje u Riječi Božjoj i u molitvi. Posebno se posvetite Psalmima u Starom zavjetu, kao i Poslanici Filipljanima u Novom zavjetu.

2. Porazgovarajte s nekom vašom prijateljicom u koju imate povjerenja. Istraživanja pokazuju da je jedan od važnih koraka u svladavanju depresije izgovoriti emotivni bol.

3. Napravite nešto produktivno. Zabavite se. Tavorenje još pogoršava stvari.

4. Planirajte vrijeme za oporavak i opuštanje.

VIDI OVO: 4 duhovna načina kako nadvladati depresiju i anskioznost

5. Nastojte razviti pozitivan stav prema životu. Koncentrirajte se na promjene koje je Krist već izvršio u vašem životu. Prepoznajte potencijal u drugim ljudima. Suočite se s prijateljskom budućnošću. “Večer donese suze, a jutro klicanje.” ( Ps 30,5).

6. Prisjetite se da depresija nije ništa neuobičajeno. Činjenica da ste deprimirani nema mnogo veze s vašom duhovnom zrelošću. U svakom slučaju, kada ste deprimirani ne bi trebali hraniti vašu depresiju. Život je suviše dragocjen da biste ga proveli pod nekim tko vas ugnjetava. (1. Kraljevima 19).

Nadamo se da će i vam pomoći navedeni duhovni savjeti za izlazak iz depresije.