Bog uvijek daje
Foto: Pixabay

Bog uvijek daje ono što nam je potrebno. Nije naš posao pokušati shvatiti kako će nam Bog nešto dati. Naš je posao pitati.

„Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati?“ (Rimljanima 8,32).

Kada sam bio dijete, ponekad sam nešto trebao i tada bih pričao sa svojim tatom. Ponekad sam trebao nešto skupo, ali se niti jednom nisam zabrinuo za to gdje će moj tata nabaviti novac da mi to kupi. To nije bio moj posao. Bio je posao mog tate da smisli kako će mi što kupiti. Moj je posao bio da ga pitam.

Nije naš posao pokušati shvatiti kako će nam Bog nešto dati. Naš je posao pitati.

U Jakovljevoj poslanici 4,2, piše: „Nemate jer ne ištete“.

VIDI OVO: Bog daje vjernicima sve što im treba za dobar i mudar život

Manje se brinite i više pitajte i molite. Umjesto da se brinete, molite za sve.

U Rimljanima 8,32, piše: „Ta on ni svojega Sina nije poštedio, nego ga je za sve nas predao! Kako nam onda s njime neće sve darovati?“

Ako je Bog riješio naš najveći problem, sve ostalo je u usporedbi s tim maleno. Ako nas Bog voli dovoljno da je poslao svog Sina da umre za naše grijehe, ne mislite li da nas voli dovoljno da nam pomogne s financijama?

VIDI OVO: 4 psalma koja pružaju utjehu zabrinutima

Ne mislite li da nas voli dovoljno da nam pomogne sa zdravljem? S vezama? S odabirom karijere? S gubitkom? Sa kratkim rokom za izvršenje nečega?

Nema područja našeg života koje ne zanima Boga. On zna sve što mi trebamo, ali ipak želi da Ga pitamo i zamolimo. Umjesto da se brinete, molite se za sve.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com