Ako ste vjernik, u vaš život ništa ne dolazi slučajno

Ako ste vjernik, u vaš život ništa ne dolazi slučajno. Sve je tamo postavio Otac. Biblija ne kaže da je sve dobro.

Jednom sam čuo priču o muškarcu čiji je stan poplavio zbog puknute cijevi u stanu iznad njega. Njegov je stanodavac rekao da ode unajmiti usisavač vode, ali nije mogao jer mu je pukla guma na autu. Promijenio ju je i otišao u stan nazvati prijatelja, ali ga je malo udarila struja iz telefona. To ga je jako potreslo te je slučajno izvukao telefon iz zida. Tijekom tog vremena voda je zaglavila ulaz u njegov stan tako da je susjed morao silom otvoriti vrata.

Dok se sve to događalo netko mu je ukrao automobil – ali je bio gotovo bez goriva. Našao ga je nekoliko ulica dalje te ga je morao gurati do benzinske postaje. Kada se vratio kući otkrio je da su četiri njegova kanarinca poginula jer je na njih pao dio plafona zbog vode. Nakon što se poskliznuo na tepih i ozbiljno ozlijedio trticu on se počeo pitati je li ga Bog želio ubiti „ali je neprestano promašivao”.

VIDI OVO: Kako Bog testira našu vjeru?

Čak i ako nikada niste imali tako loš dan, vjerojatno je da ste otkrili da je život pun problema, pritisaka i stresa.

Jeste li znali da Biblija kaže da se ne trebamo iznenaditi životnim problemima? Kaže „Zbog toga se radujte, makar se sada možda trebalo malo i žalostiti zbog različitih kušnja: da prokušanost vaše vjere – dragocjenija od propadljivog zlata, koje se ipak u vatri kuša – stekne hvalu, slavu i čast o Objavljenju Isusa Krista” (1. Petrova 1,6-7).

Ako ste vjernik, u vaš život ništa ne dolazi slučajno. Sve je tamo postavio Otac. Biblija ne kaže da je sve dobro. No u Rimljanima 8,28 piše: „Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani” – čak i teškoće, iritacije i prekide. Sve to ima svrhu.

VIDI OVO: Koja je svrha teškoća i problema u vašem životu? Bog želi da NEŠTO naučite!

Većinom to ne razumijemo kada se nalazimo u teškoj situaciji i možda to kasnije ne želimo priznati, no svaki problem ima veću svrhu: Bog to čini kako bi dokazao našu vjeru.

Kako Bog želi da odgovaramo na teškoće? U Jakovu 1,2-3 piše: „Pravom radošću smatrajte, braćo moja, kad upadnete u razne kušnje znajući da prokušanost vaše vjere rađa postojanošću ”.

Bog teškoćama testira vašu vjeru, a vi jačate u vjeri kada se neprestano radujete i ostajete pozitivni unatoč tome što ništa ne ide kako treba.

Kada ostanete zahvalni i pozitivni i nastavite vjerovati Bogu čak i usred teškoća, onda vaša vjera jača.

Autor: Rick Warren; Prijevod: Mislav U.; Izvor: Pastorrick.com

NAJNOVIJE!