Dvije duhovne tajne koje mogu promijeniti vaš misaoni život

Kakve misli ispunjavaju vaš um? Ove dvije duhovne tajne u potpunosti mogu promijeniti vaš misaoni život.

Prijatelju, iznenađujuće je lako biti odnešen valovima tjeskobe. Ona vas može ostaviti potpuno nemoćnima i da nemate nikakvog izbora osim da postanete okruženi zidovima nadiruće tjeskobne brige.

U vlastitim avanturama i nastojanjima da pobijedim tjeskobu, ponekad sam se osjećala potpuno bespomoćno. Veći broj svojih dvadesetih godina vjerovala sam u to da nemam gotovo nikakvu kontrolu nad onime što mislim. I zbog toga sam često bivala taocem vlastitih misli. Zatočenica svojih vlastitih agresivnih i negativnih obrazaca razmišljanja.

Moje misli određivale su kako ću se osjećati, što je onda određivalo kakav će mi biti dan. Ovaj opasni krug je činio da se osjećam nesposobnom i iscrpljenom i tjelesno i emocionalno.

Tako je bilo sve dok nisam otkrila ove dvije tajne koje su mi promijenile život. Jeste li spremni da ih čujete? Uvjerena sam da će ove dvije tajne promijeniti vaš misaoni život. Za ozbiljno.

Naučite živjeti izvan onoga kako se osjećate

Tako je. Vaši osjećaji ne trebaju imati moć. Tu postaju (koju nazivam ludom postajom) možete isključiti i možete se prebaciti na drugu frekvenciju. Vaši osjećaji ne moraju određivati put kojim ćete ići. Jeremija, prorok iz Staroga Zavjeta, je ovu potresnu istinu otkrio kada je opisao um kao ”nepopravljiv kojeg nitko ne može shvatiti”. (Jeremija 17, 9)

PROČITAJTE: Molitva protiv negativnih misli

Dragi moji vjerujte mi kada vam kažem da je ovo jednako teško meni kao što je i vama. Molim vas nemojte misliti da sam to sve shvatila. Još uvijek radim na tome.

Jer u svojoj srži sam emotivac (što je bila novost za sada moga muža kada smo tek počeli hodati. Zamislite ovo: precizni, racionalni matematičar pokušava riješiti novu jednadžbu – mene, entuzijastičnu, američku spisateljicu vođenu osjećajima. Ipak, to je priča za neku drugu situaciju).

Ipak, ovo otkrivenje je čisto zlato.

Koje glasove slušate? Prije nekog vremena shvatila sam koliko sam prostora davala negativnim glasovima u svome životu umjesto Božjem glasu.

Ne možete se u isto vrijeme i moliti i biti zabrinuti

Jer jedno poništava drugo.

Što zapravo govorimo Bogu ako se u jednom trenutku molimo, a u drugome smo zabrinuti? Nakon mnoštva pokušaja i pogrešaka s moje strane, postala sam uvjerena da ne možemo činiti oboje odjednom te da je molitva ono što poništava zabrinutost. Koliko sam se bezveze brinula zbog stvari koje se nikada nisu dogodile!

Kada se molimo Bogu izgovaramo svojim ustima „Bože, vjerujem Ti. Ne razumijem ovu situaciju. Ali Ti vjerujem da ćeš Ti ili maknuti od mene ovo ili mi pomoći da dobijem ono što mi treba kako bih mogao/la proći kroz ovo“. Ono što slijedi jest to da naša djela trebaju biti u skladu s onime što smo izrekli.

Molitve govore: „Vjerujem da je Bog Bog“. Brige govore: „Ne vjerujem da Bog tu išta može“.

Čak i dok ovo pišem, prisjećam se vremena kada sam ovako griješila. Povjerenje je jedno od najtežih stvari za mene i bilo je toliko puno trenutaka u mome životu kada sam reagirala u skladu s brigom umjesto da sam svoje povjerenje stavila u Boga i čekala što On ima za reći o ovome. Nikako ne želim reći da trebamo ignorirati svoje probleme. Dapače, trebamo biti realistični i trebamo se suočavati s njima. Ipak, trebamo se i podsjećati na to gdje se naši problemi nalaze u odnosu na Boga.

U ovome trenutku i sama se borim s ovom istinom. Očajnički želim doći do mjesta odakle mogu promatrati na svoje probleme tako što neću biti prožeta njima nego ću se umjesto toga čvrsto držati za Božja obećanja koja kažu da nas Bog nikada neće ostaviti niti napustiti, da nas Bog voli vječnom ljubavlju, da ima dobre planove za nas; planove nade i budućnosti.

Autorica: Rachel Moreland; Prijevod: Ivan H.; Izvor: Relevantmagazine.com

NAJNOVIJE!