Evander Holyfield: Vjera u Isusa mi je pomogla da pobijedim probleme

Četverostruki svjetski prvak u boksu, Evander Holyfield, otvorio se o tome kako mu je vjera u Isusa Krista pomogla da pobijedi razne probleme tijekom svog života. 

Zbog svojih pobjeda Holyfield je dobio nadimak „The Real Deal”. No stvari nisu bile uvijek tako divne. 

Unatoč velikom uspjehu u sportu, Holyfield je iskusio financijsku propast i optužbe za uzimanje steroida. No iako se o njemu svašta pričalo, on kaže da je vjera u Isusa ostala njegova stijena kroz sve to. 

„Bez Isusa, ja ne bih bio ja”, rekao je u intervjuu, „Moja baka i majka su me uvijek podsjećale da moram pitati Isusa da mi pomogne”. 

Priznao je da je iskusio mnogo loših stvari, kao što su borbe u kojima su nepravedno pobijedili bijelci iako je on bio očiti pobjednik, ali je rekao da mu je vjera bila utjeha i temelj na kojem je gradio ostatak svoje karijere. 

Evander Holyfield Vjera 1
Foto: Wikipedia

VIDI OVO: Hulk Hogan: Vjera u Isusa mi je promijenila život

„Mogao sam se lako oštro postaviti”, rekao je o ranim porazima, „No, naučio sam da je Bog na to utjecao… On je znao”. 

„Sada, kada je sve to prošlo, ja imam svrhu u širenju Boga i njegove Riječi te to moram što bolje činiti”. 

„Naučio sam pričati s Duhom Svetim. Pitati Ga što da činim u vezi nekih stvari. To mi je bilo jako korisno. Vraćati se Ocu i pitati Ga gdje sam pogriješio”, rekao je. 

Također je progovorio i o incidentu grizenja uha s Mikeom Tysonom, govoreći da je bilo „lako oprostiti” Tysonu za taj napad. 

„Neće vam biti oprošteno ako ne oprostite”, rekao je Evander, „Shvatio sam da se i meni treba oprostiti”. 

„Bog želi da opraštate”.