Operi me, Isuse, svojom krvlju od svih grijeha

Ako se borite s nekim grijehom, dođite odmah Gospodinu u molitvi i recite: “Operi me, Isuse, svojom krvlju od svih grijeha!”

Svi smo rođeni kao grešna bića kojima je potrebno spasenje i oproštenje grijeha. Krv Isusa Krista pere naše grijehe. U Starom zavjetu je krv žrtvovanih životinja ljudima nudila privremeno oproštenje grijeha. U novom savezu, uspostavljenom Isusovom smrću i uskrsnućem, krv Isusa Krista, Sina Božjega, nudi nam oprost za grijehe koji traje zauvijek.

Doista, ako već poškropljena krv jaraca i bikova i pepeo juničin posvećuje onečišćene, daje tjelesnu čistoću, koliko će više krv Krista – koji po Duhu vječnom samoga sebe bez mane prinese Bogu – očistiti savjest našu od mrtvih djela, na službu Bogu živomu! (Hebrejima 9, 13–14)

U trenutku kada ispovijedamo svoju vjeru u Isusa i Njegovu žrtvu, Bog nas proglašava čistima. Što se događa s našim grijesima nakon ovog priznanja vjere? Bog ih pere, stavljajući težinu naših grijeha na Isusa i čisti nas Isusovom krvlju.

Što kada sagriješimo?

Možda se još uvijek borimo s nekim grijehom u svom životu, ali kada se pouzdajemo u Isusa, ostajemo u pravom odnosu s Bogom.

“Dječice moja, ovo vam pišem da ne griješite. Ako tko i sagriješi, zagovornika imamo kod Oca – Isusa Krista, Pravednika. On je pomirnica za grijeha naše, i ne samo naše, nego i svega svijeta.” (1. Ivanova 2, 1)

On milostivo uklanja naše prijestupe od nas i odlučuje ih zaboraviti, jer “kako je istok daleko od zapada, tako udaljuje od nas bezakonja naša” (Psalam 103, 12).

Nema grijeha koji Bog ne može oprostiti. Bez obzira što ste učinili, Bog će vam oprostiti ako Mu dođete s vjerom. Postoji samo jedan način opraštanja. Bog vam neće oprostiti ako ćete obećati da ćete se popraviti ili zato što ćete zauzvrat činiti dobra djela. Ne, On će vam oprostiti jer je Isus u vaše ime platio kaznu za grijeh.

Želite li danas primiti oproštenje od Boga? Ne postoji čarobna formula koja će vam dati oproštenje. Kao što je rečeno, oproštenje je omogućeno djelom Isusa Krista. Ali ovo oproštenje možemo dobiti tražeći ga od Boga, u vjeri, molitvom.

Operi me, Isuse, svojom krvlju od svih grijeha

U nastavku je molitva poznatog propovjednika Charlesa H. Spurgeona koja vas može nadahnuti da tražite oprost od Boga.

“Gospodine, spasi me od mojih grijeha. Tvojim imenom, Isuse, ja sam ohrabren da se ovako molim.

Spasi me od mojih prošlih grijeha da me naviknutost na njih ne drži zarobljenim. Spasi me od mojih urođenih grijeha, da ne budem rob mojih vlastitih slabosti. Spasi me od grijeha koji su neprestano pred mojim očima da ne bi oslabilo moje užasavanje od njih.

Spasi me od mojih skrivenih grijeha; grijeha koje nisam primijetio od moje želje za svjetlošću. Spasi me od iznenadnih i neočekivanih grijeha: ne dozvoli da moje noge ponese nalet iskušenja. Spasi me, Gospodine, od svakog iskušenja. Neka ni jedan grijeh ne nadvlada nada mnom.

Samo Ti to možeš učiniti. Ja ne mogu sam slomiti moje okove niti pobiti moje neprijatelje. Ti poznaješ iskušenja, jer si sam bio kušan. Ti poznaješ grijeh, jer si Ti ponio teret naših grijeha. Ti znaš kako mi priteći u pomoć u času moje borbe; Ti me možeš spasiti od činjenja grijeha, i Ti me možeš spasiti kad počinim grijeh.

Obećano je u Tvoje ime da ćeš to učiniti, i molim Te daj mi da ovoga dana doživim ispunjenje tog obećanja. Nemoj mi dopustiti da dam mjesto bijesu, ili ponosu, ili omalovažavanju, ili bilo kojem drugom obliku zla; nego me sačuvaj u svetosti življenja, da bi se Tvoje ime Isus moglo izobilno proslavljati u meni.”

PROČITAJTE JOŠ:

NAJNOVIJE!