Operi me, Isuse, svojom krvlju od svih grijeha

Operi me, Isuse, svojom krvlju od svih grijeha

Ti znaš kako mi priteći u pomoć u času moje borbe; Ti me možeš spasiti od činjenja grijeha, i Ti me možeš spasiti kad počinim grijeh.

“Jer On će izbaviti narod svoj od grijeha njegovih.” (Matej 1, 21)

Gospodine, spasi me od mojih grijeha. Tvojim imenom, Isuse, ja sam ohrabren da se ovako molim.

Spasi me od mojih prošlih grijeha da me naviknutost na njih ne drži zarobljenim. Spasi me od mojih urođenih grijeha, da ne budem rob mojih vlastitih slabosti. Spasi me od grijeha koji su neprestano pred mojim očima da ne bi oslabilo moje užasavanje od njih.

VIDI OVO: Koje značenje ima Kristova krv?

Spasi me od mojih skrivenih grijeha; grijeha koje nisam primjetio od moje želje za svjetlošću. Spasi me od iznenadnih i neočekivanih grijeha: ne dozvoli da moje noge ponese nalet iskušenja. Spasi me, Gospodine, od svakog iskušenja. Neka ni jedan grijeh ne nadvlada nada mnom.

Samo Ti to možeš učiniti. Ja ne mogu sam slomiti moje okove niti pobiti moje neprijatelje. Ti poznaješ iskušenja, jer si sam bio kušan. Ti poznaješ grijeh, jer si Ti ponio teret naših grijeha. Ti znaš kako mi priteći u pomoć u času moje borbe; Ti me možeš spasiti od činjenja grijeha, i Ti me možeš spasiti kad počinim grijeh.

VIDI OVO: Isusova krv je naš štit: Zlo nam ne može nauditi

Obećano je u Tvoje ime da ćeš to učiniti, i molim Te daj mi da ovoga dana doživim ispunjenje tog obećanja. Nemoj mi dopustiti da dam mjesto bijesu, ili ponosu, ili omalovažavanju, ili bilo kojem drugom obliku zla; nego me sačuvaj u svetosti življenja, da bi se Tvoje ime Isus moglo izobilno proslavljati u meni.

Autor: Charles H. Spurgeon