NaslovnicaVijestiKršćanske vijestiFidget spinner ima snažno duhovno značenje? Evo što je otkrio ovaj kršćanski...

Fidget spinner ima snažno duhovno značenje? Evo što je otkrio ovaj kršćanski novinar!

Dok jedni govore kako fidget spinner, popularna igračka koja je zaludjela cijeli svijet, predstavlja trojednog Boga (Oca, Sina i Duha Svetoga), drugi kažu da širi herezu, dok su treći uvjereni kako je simbol Sotone.

Igračka dizajnirana još u 90-tim i reklamirana kao sredstvo za suzbijanje problema s koncentracijom posljednjih mjeseci je odjednom postala toliko popularna da je u nekim zemljama i službeno zabranjena u školama. Iako se mnogi zaklinju kako im je ova spravica pomogla kod poremećaja pažnje ili nervoze, još ne postoje službeni zdravstveni dokazi da je to točno.

Joseph Hartropp, novinar portala Christian Today objasnio je kako je trokraka igračka povezana s konceptom Svetog Trojstva.

– Već ranije su stvari sastavljene iz tri djela, poput djeteline s tri lista, služile kako bi se opisala trojedina narav Boga, a spinner ide korak dalje jer se vrti pa možda bolje prikazuje dinamičku prirodu, jednakost i povezanost Boga – ističe, ali odmah upozorava:

– Opasnost leži u tome što, čim pokušavate objasnite Boga, prije ili kasnije zabrazdite u hereze – piše u tekstu.

Za razliku od nekih koji misle da bi na svakoga tko propovijeda i uspoređuje Sveto Trojstvo trebalo baciti anatemu, Joseph Hartropp zaključuje kako, ako ništa, spiner može potaknuti mnoge kršćane da “aktivnije razmišljaju o Bogu”.

Sveto Trojstvo je koncept kršćanstva koji je najteže objasniti – ističe časna koja služi u katoličkom samostanu i kaže kako spinner može pomoći u tome kada su u pitanju mladi ljudi, piše Novi.ba.

Dok se na internetu pojavljuju svjedočanstva da neki svećenici i pastori čak i koriste fidget spinner tijekom propovijedi, drugi njihovi kolege su suprotnog stajališta.

Juan Mariano Avalos, svećenik iz Paragvaja, tvrdi da je ova popularna igračka đavolje oružje.

U svom je videu objasnio i demonstrirao kako fidget spinner držite tako da vam se mali prst i kažiprst podignu i formiraju “rogove”, popularnu gestu za poklonike rock i metal glazbe, koja je “simbol vraga”.