Fotografirao je kolica na željezničkoj postaji, a priča iza njih topi najtvrđa srca

Fotograf je na željezničkoj postaji blizu ukrajinske granici fotografirao kolica koja su ostavile majke u namjeri da pomognu ukrajinskim obiteljima koji bježe od rata.

Fotografije je snimio fotograf Francesco Malavolta dok je čekao vlak na stanici blizu granice Poljske i Ukrajine. Srceparajuće fotografije pokazuju nam da još ima nade za ovaj svijet koji se raspada u ime rata.

“Kada sam stigao na željezničku stanicu u Przemyślu, gdje je bilo oko 1000 ljudi, primijetio sam ovaj kutak uz tračnice gdje su žene ostavile kolica za majke koje su stizale iz Ukrajine s bebama”, rekla je Malavolta.

Malavolta dokumentira trenutnu izbjegličku krizu na granicama Poljske, Slovačke i Mađarske još od početka rata i kaže da su kolica za sobom ostavile žene i udruge za ukrajinske majke koje su morale bježati sa svojim bebama.

VIDI OVO: Molitva za mir u Ukrajini

Kako bi im put do granice bio lakši i brži, žene su morale ostaviti kolica i trčati sa svojim bebama. Donirana kolica su im stvarno dobro došla.

Malavoltina fotografija topi srca mnogim ljudima jer nam pokazuje tužnu stvarnost ratova, a tisuće ljudi su je podijelili na Twitteru. Fotograf je izjavio da je dobio mnogo izravnih poruka od Ukrajinaca u kojima su ga pitali ima li kolica za njegovu obitelj kada stignu na granicu.

U poruci je pisalo: “Laku noć, moja obitelj prolazi granicu do Przemysla s djetetom od 11 mjeseci, molim vas recite mi ima li još uvijek kolica za djecu?”

Ova nevjerojatna velikodušnost nije samo na poljskoj granici, jer je Malavolta fotografirao kolica poredana na granicama u Slovačkoj. “Roba stiže nastavlja stizati za svaku potrebu”, rekao je.