Gay pronašao Krista
Foto: Brian Wheelock

“Bio sam gay, ali sam pronašao Krista i sada sam u braku sa ženom”, riječi su muškarca koji je ostavio svoj homoseksualni način života zbog vjere u Isusa Krista.

Muškarac je progovorio o tome kako je pronašao Isusa i ostavio svoj homoseksualni način života iza sebe kako bi umjesto toga slijedio Krista.

Govoreći pred gomilom bivših homoseksualnih i transrodnih osoba na Maršu slobode u Washingtonu D.C., Brian Wheelock objasnio je kako je vjerovao da je njegov identitet povezan s njegovom seksualnošću.

Ali nakon što se predao Bogu, obvezao se staviti Krista na prvo mjesto u svom životu.

Osjećaji ispraznosti i depresije

Govoreći o svom bivšem načinu života, Brian je okupljenima rekao: “Takvim životom sam živio najmanje deset godina i bilo je to ludo vrijeme u mom životu. Ti su osjećaji bili stvarni. Proveo sam puno vremena u vezama i znate što, takav sam bio, to je bio moj identitet.”

“Mislio sam da sam slobodan, živeći tim životom.” No, dodao je kako ga je takav način života doveo do ispraznosti i depresije.

VIDI OVO: Gdje u Bibliji piše da je homoseksualnost grijeh?

Riječ Božja

Promjena je došla u njegov život kada se preselio u Veliku Britaniju i Irsku na godinu dana.

Rekao je da je postupno osjetio da to nije ono što Bog želi za njega. “Osjećao sam da mi Bog govori ‘Briane, ovo nije moje najbolje za tebe. Briane, imam bolje za tebe.”

Vrativši se u SAD, pronašao je crkvu. “Samo sam doslovno otišao u crkvu i počeo slušati Božju riječ, a nešto me u Božjoj riječi počelo mijenjati iznutra prema van.”

‘Bog je vjeran’

Međutim, Brian se još uvijek borio sa svojim osjećajima i privlačnošću prema istom spolu te je tražio od Boga vodstvo.

Osjećao se potaknutim da zapiše zavjet između sebe i Boga, obećavajući da neće imati grešne misli. Dvaput bi dnevno čitao i potpisivao zavjet.

“Nisam se molio u ime Isusovo da me ispravi, molio sam se da umrem sebi i da postanem sljedbenik Isusa Krista. I Bog je tome vjeran.”

Supruga i djeca

Na kraju je Brian upoznao Pam i započeli su zajedničku vezu. Prije nego što ju je zamolio da se uda za njega, rekao joj je istinu o svojoj prošlosti.

Odgovorila je da oboje imaju prošlost na koju nisu ponosni, ali da je mogla vidjeti Božjeg čovjeka kakav je on postao i način na koji Bog djeluje u njegovom životu.

Vjenčali su se i sada imaju troje djece, Jillian, Katelyn i Molly.