Dirljiva gesta Kate Winslet prema majci djevojčice s invaliditetom

Ova dirljiva gesta glumice Kate Winslet prema majci djevojčice s invaliditetom primjer je kako slavni imaju sluha za potrebite.

Glumica Kate Winslet stala je na kraj mukama jedne škotske obitelji. Glumica je donirala 17.000 funti (oko 19.000 eura) majci 12-godišnje djevojčice s teškim invaliditetom.

Nisu mogli više plaćati režije

Freya, koja boluje od cerebralne paralize, zbog koje mora stalno biti opskrbljena kisikom, ima 12 godina. Zbog skokovitog rasta cijena energenata u Škotskoj, majka Carolynne je objasnila da nije u mogućnosti platiti troškove kako bi djevojčica mogla imati grijanje u svojoj sobi, posebno opremljenoj za njezinu medicinsku opremu. Umjetni respirator koji koristi djevojčica već je jako skup.

Carolynne Hunter je stoga pokrenula GoFundMe kampanju kako bi zatražila pomoć.

“Kada sam čula za novac [koji je uplatila Kate Winslet], briznula sam u plač – mislila sam da to nije stvarno”, rekla je majka.

Bez odgovora vlade

Unatoč olakšanju, majka obitelji osudila je nerad nadležnih.

“Iako sam sedam mjeseci javno vodila kampanju o posljedicama povećanja cijena energenata za moju kćer (…), britanska i škotska vlada ignorirale su moje pozive za provedbom ‘odgovarajuće potpore za sprječavanje zdravstvene krize za moju obitelj'”, rekla je majka, a prenosi time.news.

“Meni će se pomoći, ali što je s drugima? Htjela sam da vlada plati za to i učini pravu stvar – ne bi trebala biti na slavnoj osobi da uskoči.”

Ujedinjeno Kraljevstvo je, poput mnogih europskih zemalja, suočeno s naglim porastom cijena energenata nakon invazije Rusije na Ukrajinu.

NAJNOVIJE!