NaslovnicaSvjedočanstvaŽivotne pričeGladni dječak je sreo stranca u trgovini - nije očekivao što će...

Gladni dječak je sreo stranca u trgovini – nije očekivao što će mu učiniti

Gladni dječak je sreo stranca koji je nešto kupovao u trgovini. Nije ni slutio što će taj stranac učiniti za njega i njegovu obitelj.

Neki ljudi će učiniti bilo što kako bi napredovali u svome životu. Umjesto da samo čeka da se nešto dogodi, jedan tinejdžer je odlučio sam nešto poduzeti. Otišao je u bogataški dio grada. Bez novca i s autobusnom kartom. Planirao je učiniti nešto što dosad nikada nije učinio, no to je želio učiniti.

Chauncy Black se nalazio unutar Highland Krogera kada je do njega došao stranac s jednim upitom koji će mu zauvijek promijeniti život. Dječak po imenu Chauncy Black je imao dosta težak život; premda je živio sa svojom majkom, nije imao ništa za jesti.

Jadno dijete je gladovalo. I zbog toga je otišao na jedino mjesto za koje je znao da sadrži hrpetinu hrane – Kroger tržnica koja se nalazila u susjednoj četvrti.

Premda nije imao novca, Chauncy je ipak nekako uspio skupiti dovoljno za povratnu autobusnu kartu. Njegov plan je bio da nešto radi kako bi mogao dobiti zalogaj hrane. No nikada nije očekivao da će se ondje sresti sa strancem i da će mu to zauvijek promijeniti život.

Nakon što je došao u trgovinu namirnicama Chauncy je hrabro prišao strancu upitavši ga može li mu nositi namirnice do automobila u zamjenu za paket krafni (ipak se radi o tinejdžeru).

Foto: Facebook

Ljubazni stranac, Matt White je bio dirnut onime što ga je Chauncy pitao.

Dječak je izgledao gladno i slomljeno

„Dječak je djelovao kao da su ga već mnoštvo puta odbili. Izgledao je posramljeno, gladno i slomljeno. U svome srcu naglas sam vrisnuo „DA!“, no uistinu naglas sam se samo nasmiješio i odgovorio mu „naravno da ću ti kupiti krafne“. Matt je saznao da Chauncy nema telefon već da kod sebe ima samo kartu za autobus i gladnu majku koja ga čeka kod kuće. Chauncy je ovisio o milosti ljubaznog stranca koji ga je poželio nahraniti prije nego što bude trebao ići na autobus.

E pa Matt nije mogao dopustiti da tinejdžer ode od njega samo sa paketićem krafni. Bilo je očito da dječaku treba pomoć. Kako je to mogao ignorirati? Dobri Samaritanac je napunio kolica raznovrsnom hranom koju je Chauncy mogao odnijeti kući k svojoj majci.

Foto: Facebook

„I tako smo on i ja otišli u ”shopping”. Bilo nam je tako zabavno! Kupili smo pahuljice, čips, smrznuto povrće, pizze, Cheetose, dinje, tjesteninu, lješnjake, maslac, mlijeko, sapun, četkice za zube- pomalo od svega“.

I dok su kupovali stvari koje su Chauncy i njegova majka trebali kako bi preživjeli, Matt je otkrio da je Chauncy jedan jako poduzetan mladić koji ima sve petice i koji želi pronaći posao kako bi pomogao svojoj majci da otplati kredit.

„Dječak je nevjerojatan. Iako je za sebe govorio da je siromašan, isto tako mi je pričao kako će jednoga dana biti imućan i da će imati svoj vlastiti posao kako bi i on mogao ljudima iz svoga susjedstva pomoći isto onako kako sam ja pomogao njemu. To me oduševilo“!

Unatoč tomu što je Chauncy imao težak početak, to ga nije zaustavilo da sanja veliko i da pomaže ostalima koji su bili u potrebi.

Dječakova mentalno bolesna majka nikada nije očekivala da će jedan stranac ovo učiniti za njih

Matt je dječaku ponudio da ga preveze tako da nije trebao ići autobusom. Chauncy je prihvatio ponudu. Ipak, kada su došli u njegov dom, njegova mentalno bolesna majka nikada nije očekivala da će jedan stranac ovo učiniti za njih.

„Odvezao sam ga kući kako ne bi trebao ići autobusom. Kada smo došli kod njega, bio sam rastužen onime što sam vidio. Dječak se nije šalio. On i njegova majka nisu imali ništa. Nisu imali čak niti krevete i pokućstvo. Spavali su na podu na svojim vrećama za spavanje. Imali su dvije noćne lampe i prazan zamrzivač“.

Matt je vidio da je Chauncyjeva majka mentalno bolesna; nekontrolirano se tresla i uz poteškoće je hodala.

Dok su unosili namirnice, Matt je vidio da se u Chauncyjeve oči vraća nada. Opet je počeo ”sličiti” na normalno dijete.

Foto: Facebook

„Dok sam odlazio, zagrlio sam ga i rekao samo mu da ga Bog jako puno voli te da će on odrasti i postati nevjerojatan čovjek. Nikada neću zaboraviti taj zagrljaj. On mi je značio više od svih materijalnih stvari koje imam“.

Ipak, to ”zbogom” nije bilo kraj ovoj prekrasnoj priči. Matt toga dana nije jednostavno ostavio dječaka s namirnicama. Otvorio je GoFoundMe korisnički račun čija je namjena sakupljanje novca za potrepštine koje su bile potrebne obiteljima kakva je bila Chauncyeva.

Chauncy je trebao hlače za svoju majku i poklon od 10 dolara Ross za sebe. Bilo ga je sram njegove poderane odjeće. No Chauncy nije dobio na dar 10 dolara. Umjesto toga skupljen je 341 dolar kako bi si obitelj mogla kupiti ono što joj treba. To je isto tako značilo da si Chauncy može kupiti opremu koja mu je trebala kako bi započeo svoj posao košnje trave. To je isto tako značilo da će dobiti pravi krevet u kojemu može spavati.

Pogledajte ovaj nevjerojatan video kako biste saznali više o Chauncyjevoj priči!

LOOK!!!!! AHHHH!!!!!!!It's happening!!!! In 3 weeks Chauncy went from no mower, no support, no resources to this!!! Look how incredible this community is!! How good our city and God's people are!! It's so unbelievable!!!! Thank you Rob!!! You are a living angel!! Thank you everyone!!! Look at him go!!! Hahahahaha!!!! Yes!!!!

Objavljuje Matt White u Utorak, 5. srpnja 2016.

Ljubaznost stranaca nikada ne prestaje iznenađivati. Ne samo da je Matt pomogao Chauncyju i njegovoj majci već je i odgovor okoline bio nevjerojatan. Unatoč velikoj svoti novca koja je bila sakupljena za njega, Chauncy je još uvijek osjećao da treba početi sa svojim poslom kako bi mogao i sam sebe othranjivati i kako bi mogao pomagati drugima. Kakav nevjerojatan tinejdžer!

IZVOR:Faithta