Gledateljica spasila život novinarki,
Foto: Daily Mail

Televizijska novinarka Antoinette Lattouf ispričala je kako je gledateljica uočila potencijalno smrtonosnu cistu na njezinom grlu tijekom pojavljivanja u televizijskoj emisiji.

Lattouf, majka dvoje djece i novinarka australskog kanala Network Ten, sudjelovala je u uobičajenom pojavljivanju u emisiji, kada je gledateljica opazila cistu.

Njezin urednik ju je nakon emisije nazvao i prenio joj je poruku zabrinute žene, koja je svoje sumnje o zloćudnoj cisti poslala na službenu Facebook stranicu emisije.

VIDI OVO: Štitnjača vam nije u redu ako primijetite ove znakove

“Je li Antoinette Lattouf pregledala štitnjaču? Ne pravim se pametna i ne trolam, samo sam zabrinuta zbog onoga što sam danas vidjela na TV-u”, napisala je Wendy McCoy u privatnoj poruci.

Wendy je priznala da nije liječnik, ali je rekla da ju je izbočina podsjetila na sličan slučaj s jednim od njezinih prijatelja, piše Daily Mail.

– Bila sam zabrinuta i pomislila da bih trebala nešto reći – izjavila je ona.

Antoinette Lattouf je priznala kako se na početku nasmijala na poruku, ali tada je ponovno pogledala snimku emisije.

VIDI OVO: Jednostavan samopregled otkriva radi li vaša štitnjača kako treba

– Ostala sam šokirana. Izgledalo je kao da imam Adamovu jabučicu. Nešto mi je definitivno virilo iz vrata – prisjetila se.

Budući da ima obiteljsku anamnezu raka štitnjače, Lattouf je odlučila posjetiti svog liječnika opće prakse.

Tri vađenja krvi, ultrazvuk i CT skener kasnije otkrili su cistu koja treba operaciju, kao i autoimunu bolest – rekla je.

Cista nije kancerogena, ali ako se ne liječi, to bi moglo uticati na njenu sposobnost disanja, gutanja i govora.

VIDI OVO: Ako vam štitnjača radi usporeno, ove namirnice će je ”prodrmati”

Novinarka se zahvalila gledateljici.

– Wendy, hvala što ste se dovoljno brinuli da se obratite meni, potpunom strancu, i nagovorili me da posjetim liječnika. Vaš čin ljubaznosti vjerojatno mi je spasio karijeru – zahvalno je odgovorila.