Nakon što je godinama šutio, glumac Dennis Quaid je napokon priznao ono na što smo svi sumnjali

Svi mi znamo za Dennisa Quaida zbog njegovih uloga u filmovima kao što je Početnik, Bilo koja nedjelja, Zamka za roditelje i Legija. Sada je Dennis na sceni s još jednom dramatičnom ulogom, no ovaj je put njegov lik nasilan roditelj koji pronalazi otkupljenje u Božjoj milosti.

Iako je Dennis naviknut u potpunosti se uživjeti u svoju ulogu, nikada nije pomislio da će ga baš ova uloga ponovno vratiti vjeri…

Foto: Flickr

Prije nego je Dennis postao holivudska zvijezda, bio je dječak iz Teksasa s velikim snovima. Rođen je 9.4.1954., majka, Juanita, radila je kao trgovkinja nekretninama, a otac William Rudy Quaid je bio električar. Obitelj su mu bili baptisti, a Dennis je jako volio svoje odrastanje u vjerskoj obitelji.

Pred kamerama je govorio o svojoj odluci da živi u vjeri:

„Odrastao sam u baptističkoj crkvi, išao sam na vjeronauk te sam kršten kada sam imao 9 godina i napravio sam istu odluku kao i moj brat. Ja i moj brat Randy smo se krstili isti dan.“

Nakon što je prilično uspješno prošao u školi, Dennis je prihvaćen na fakultet u Houstonu. No, ubrzo je shvatio da fakultetski život nije za njega – odustao je prije nego je diplomirao te se preselio u Hollywood kako bi postao glumac.

Ideja da uspije u toj industriji bila je nategnuta, no znao je da mora pokušati!

Foto: Wikimedia Commons

Mjesecima nakon što se preselio u Hollywood još uvijek je pokušavao pronaći posao kao glumac. Na svu sreću, njegova velika prilika je stigla u ulozi u filmu Breaking Away (Bijeg). Nedugo nakon što je zadobio pohvale za tu ulogu, dobio je još jednu veliku ulogu. Glumio je astronauta Gordona Coopera u filmu Prava stvar (The Right Stuff).

Tada je Dennisova karijera krenula prema gore te je odjednom dobivao mnoštvo impresivnih uloga.

Na žalost, tamna strana Hollywooda privukla je Dennisa. Otkrio je da se borio s anoreksijom i ovisnostima nakon što je postao slavan. Bilo je jasno da Bog i vjera nisu biti tako važni Dennisu kada je postao slavan.

Na svu sreću, Dennis je shvatio da je njegov životni stil užasno nezdrav te je odlučio potražiti pomoć. Ponovno je dobio na težini koja je bila ugrožena anoreksijom te se zarekao da nikada više neće koristiti drogu.

Unatoč njegovom mentalnom oporavku, njegova veza s Bogom još nije bila popravljena. Prava je pitanja uspio postaviti tek kada je dobio priliku proputovati svijet u svojim kasnim dvadesetima.

„Pitanje koje sam imao kada sam putovao oko svijeta bilo je: ‘Tko je Bog?’. Počeo sam tražiti… Pročitao sam cijelu Bibliju. Za mene, to je Isus… To su Isusove Riječi. Tako je jednostavno. Zaista postoji iskupljenje – to je bila prava inspiracija.“

Tijekom tog puta Dennis je svojoj majci napisao pjesmu „Na putu do raja“ (On My Way to Heaven). Ona je bila uz njega u dobrom i u lošem te mu je pokazala kako da spozna Božju ljubav. 

Nažalost, Dennis nikada nije uspio napisati drugi dio pjesme. 25 godina je bila nedovršena dok nije dobio ulogu u filmu Mogu samo zamisliti (I Can Only Imagine).

Snimka zaslona: YouTube

Rekao je:

„Ono što me je navelo da ju dovršim bio je lik koji sam glumio, Arthur, i način na koji je on pronašao milost. To je predivna stvar o dobrim vijestima koje je Isus širio.“

Dennisova je vjera u Boga bila obnovljena te je uspio završiti pjesmu točno na vrijeme za 91. rođendan svoje majke. Znamo da joj se pjesma jako svidjela te mu želimo sve samo najbolje u nadolazećim godinama.

Bez obzira koliko ste dugo odvojeni od vjere, Bog je uvijek tu da vas vodi natrag prema Svojoj ljubavi.

Poslušajte više o Dennisovoj vjeri u priloženom videu.