Glumica Patricia Heaton izbezumila ateistu koji ju je na Twitteru napao zbog vjere u Boga

Patricia Heaton, dobro poznata kršćanska glumica koja je ”za život” nedavno se upustila u raspravu s jednim ateistom preko Twittera koja se dosta rasplamsala.

Heaton je poznata po tome što o svojoj vjeri govori na društvenim medijima, često ”tweetajući” dijelove Biblije ili izjave kršćana koji su utjecali na nju.

04. svibnja napisala je: „vrlo brzo shvatite kako molitva nije nešto što vi činite, već je to nešto što Bog čini, a čemu smo mi otvoreni. I što se više pokušamo otvoriti Bogu, postati okruženi Njime, to više Njegov život ulazi u nas putem molitve“ (redovnica Karmelićanka, Život u skrivenoj noći).

Snimka zaslona: Twitter

John Sharp, ateist je ubrzo odgovorio Heaton, „ideja o Bogu je osmišljena kako bi se u ljude utjerao strah i kako bi oni vjerovali da će se loše stvari dogoditi ako ne budu činili kako im se kaže. Nema Boga, nema straha, nema moći. To je vrlo očigledno“.

„Možda da pokušaš kopati malo dublje“, odgovorila je Heaton.

„Ili da možda prestanem kopati“, odgovorio je Sharp.

Heaton je napisala svoje posljednje riječi rekavši, „Nikada ne prestaj kopati“.

PROČITAJTE: Kada počinje ljudski život?

U isto vrijeme i oštar i provokativan odgovor. Teško je ne pokušati ”uništiti” nekoga argumentima nakon što oni napadnu vašu vjeru. Ipak, ovo je odličan primjer kako se možemo držati istine, a u isto vrijeme ne dopustiti da razgovor postane osoban i ”ružan”.

Ne možemo često vidjeti kako glumci brane vjeru na takav način, što je osvježavajuće. Heaton je otvorena o svojoj vjeri, pogotovo kada govori o životnim problemima. Dobitnica nagrade Emmy osjeća da ima odgovornost kada se radi o svijetu glume. I premda zvijezda serija ”Svi vole Raymonda” i ”Sredina” ima sklonost prema dobroj komediji i voli dobre scenarije, nedavno je izjavila kako je njezina posvećenost umjetnosti i publici puno dublja.

„Osjećam kako imam odgovornost društvu pružiti nešto što će u isto vrijeme biti nadahnjujuće i pozitivno“, rekla je. „To ne znači nužno da bi osoba trebala preuzeti ”mračnije” uloge, kako u serijama tako i u filmovima. Ipak taj sadržaj treba biti nadahnjujuć i treba govoriti istinu bez obzira o kojoj se temi radi“.

Heaton je podigla valove nakon što je odgovorila na objavu CBS vijesti u vezi reklamiranja epizode ”CBSN: Na zadatku” koja se prikazala u ponedjeljak navečer: „Vijesti novinske kuće toga dana su pisale kako Island želi eliminirati Downov sindrom putem pobačaja“. Heaton je na to odgovorila kako sve žene na Islandu, za čiju djecu je otkriveno da imaju Downov sindrom i koje rade pobačaj, to čine na svoju ruku. „Island je pokušava eliminirati Downov sindrom. Oni jednostavno ubijaju sve one koji ga imaju, a to je velika razlika“. Nakon što su na ovo njezini poklonici, čija djeca, rođaci ili braća i sestre boluju od Downovog sindroma, odgovorili i zahvalili Heaton što je bila tako otvorena o ovome problemu, ona je nastavila s odličnim odgovorima.

PROČITAJTE: DOKAZANO: Nerođena djeca tijekom abortusa osjećaju užasnu bol

„Čast je biti uz ove dragocjene!“, napisala je Heaton na Twitteru.

Heaton je rijedak dragulj u Hollywoodu gdje se rijetko može vidjeti da netko tako hrabro govori u korist životnih vrijednosti, pogotovo ne tako javno. Ranije ove godine Heaton, otvorena kršćanka, je 05. siječnja podijelila objavu sa Twittera sa ”Marša za život” u kojemu piše: „Podržavati život znači podržavati žene.

Mi podržavamo žene na svakome koraku života“. Na ovo glumica je dodala, „Da molim“, zajedno sa velikim brojem hashtagova kao što su #profile, #profilegen i #profileforwoman. Idućega dana Heaton je na Twitteru napisala još jednu poruku koja je isto privukla poglede. „Život počinje začećem“, napisala je. „Tako kaže svaki znanstvenik“.

IZVOR:Faithwire