Godinama je ignorirao svoju majku: Na sprovodu je shvatio što je učinio!

Profesionalni hrvač Marc Mero ušao je u povijest kao prvak. Međutim, svjetsku popularnost je u posljednje vrijeme obnovio dirljivim videom koji kruži internetom.

Kada je Mark ušao u jednu školu, nitko od učenika nije znao što očekivati od njega. Mero, koji sada vodi neprofitnu organizaciju “Pravk izbora”, zna koliko je djeci teško da preguraju određene godine. Ipak, ono što je rekao ih je motiviralo na promjenu.

U ranoj mladosti je upao u loše društvo s kojim se često opijao i drogirao, a jedina osoba koja je cijelog života bila uz njega i vjerovala u njega je bila njegova majka koju je smatrao dosadnom i stalno je ignorirao. Međutim, sve se to promijenilo u jednom trenutku.

“Bio sam na svjetskoj turneji u Japanu. Nakon meča otišao sam pravo u hotelsku sobu i zaspao. U tri sata ujutro netko mi je pokucao na vrata. Ustao sam, pogledao kroz špijunku i ugledao japanskog promotora. Rekao mi je da moram se javiti kući jer se nešto dogodilo.

“Marc, ne znam kako da ti ovo kažem”, rekli su mi s druge strane žice.

“Samo mi reci,” i odjednom sam čuo plač.

“Marc, tvoja majka je umrla.”

Bacio sam telefon. Istrčao sam ih hotela, pogledao prema nebu i rekao: “Mama, toliko mi je žao!” Odletio sam na njenu sahranu i bio sam užasno nervozan pored njenog kovčega, pa sam samo stajao sa strane. Sjećam se da sam mislio u sebi: “Mama, molim te, probudi se. Molim te, ustani.”

Konačno sam skupio hrabrosti da joj priđem. Bila je toliko lijepa. Bila je odjevena u bijelo i izgledala je kao anđeo. Rekao sam: “Mama, ti si moj heroj! Sve što jesam i što sam želio biti dugujem tebi. Toliko si me voljela, dala si mi život. Radila si dva posla, jedino si ti vjerovala u mene!”

Kako sam joj se odužio? Tako što sam se opijao, drogirao, družio s luzerima – zašto? Sve što je željela je razgovarati sa mnom. Ako imate majku ili oca, recite im koliko ih volite. Cijelog života sam želio biti bogat i slavan, samo mi je do toga bilo stalo. Ne treba tako biti. Bit život nije pobjeđivanje u utrci, već završavanje utrke. Kako bi bilo da počnete biti ljubazni jedni prema drugima? Kako da zaustavimo vrijeđanje ljudi i njihovo ozljeđivanje?

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Jer na kraju, možda ste vi ti kojima je potrebna pomoć da završite utrku. Ja sam naučio što je doista važno, a to je koliko je dragocjen ovaj dar života i koliko brzo može nestati.

Vidite, ja više ne živim u vremenu, nego u trenutku. Ne brinem za sutra, ono što je danas je važno, kao i ono što vam je u srcu.

Snimka zaslona: YouTube
Snimka zaslona: YouTube

Ljubav je samo riječ dok joj ne date značenje – a vi ste to značenje “, završio je Marc.

Pogledajte ovu dirljivu snimku: