NaslovnicaDuhovnostGodinama ste kršćani, a još uvijek niste reagirali na ovo upozorenje?!

Godinama ste kršćani, a još uvijek niste reagirali na ovo upozorenje?!

Nedavno je jedan čovjek kojeg poznajem, uhvaćen u sramotnom grijehu, i netko je rekao: “Kako je čovjek poput njega mogao pasti u takav grijeh?”

A ja sam rekao: “Nije on pao u grijeh. Nitko ne pada u grijeh. Samo je skliznuo u njega kao i svi drugi.”

Dopustite da vas nešto upitam, jer neki od vas ste možda kršćani i potrebno vam je čuti upozorenje. Klizite li i vi u grijeh? Počinjete li postupno činiti stvari koje vam prije mjesec dana ne bi ni pale na pamet? Znate li što će se dogoditi? Malo-pomalo ići ćete u njima dalje, a to je dokaz da ste izgubljeni. Ako vas Bog vuče natrag, to je jedini dokaz da ste zaista spašeni.

Kažete: “O, brate Paul, ali ti me ne poznaješ.” Ne moram te poznavati. Poznajem Riječ Božju i znam da je ona ista za svakog pojedinca. Jeste li osjetljivi na grijeh? Želim vam brzo pročitati jedan odlomak. Poslušajte ga! To je jedan od najblagoslovljenijih odlomaka u čitavom Pismu.

Bog kaže: “Ta sve je moja ruka načinila i sve je moje« – riječ je Jahvina. »Ali na koga svoj pogled svraćam? Na siromaha i čovjeka duha ponizna koji od moje riječi dršće.«” (Izaija 66,2).

Dopustite mi pitati vas: Je li to i vaš stav? Je li to ikada bio vaš stav? Drhtite li od Njegove Riječi ili tražite rupe u njoj? Opravdamo li svoj grijeh? Izbjegavate li sad Riječ, jer znate da će govoriti vama i o vama?

Ljudi mi neprekidno dolaze i kažu: “Brate Paul, imam novi odnos s Bogom.”

A ja odlazim u Prvu Ivanovu poslanicu 1,8 i kažem: “Imaš li nov odnos prema grijehu? Jer ako nemaš nov odnos prema grijehu, nemaš ni nov odnos s Bogom.” Jeste li osjetljivi na grijeh?

Autor: Paul Washer

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše ocjenjeni
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
Viasheila
8 godine prije

SSSS20.08.2012.Jasna, hvala Vam na podršci u svakom slučaju, mada nema portbee osvrtati se na trivijalna naklapanja individue koja se predstavlja kao (j)OSIP.Valja samo reći da ova isfrustrirana pedesetšestogodišnja muška spodoba, koja se verovatno osula od neke u nesrećnom detinjstvu preležane bolesti poput variole, zanemoćala od dugogodišnjeg masturbiranja, koristi ovu priliku da se putem svog nesrećnog pisanija (u kome zaštićena barijerom interneta, a ničim lično izazvana, obraćajući se nekom koga ne poznaje koristi izraze poput jad , beda ) nabaci VR, jer u direktnom kontaktu sa osobama suprotnog pola nema uspeha.Ili, možda, nema ni hrabrosti da lično komunicira sa ženama, nego koristi posredne vidove komunikacije, baš kao i što se bespotrebno junači na daljinu koristeći veoma prizemnu terminologiju, a, ubeđen sam, ima srce kao u pauka Za ovakav slučaj se u mom kraju kaže: Sažaljevam slučaj i primite izraze najiskrenijeg saučečća i stoji preporuka da koristi srpsku varijantu svog imena, jer onda niko neće moći da mu kaže da ima OSIF, mada fleke od u detinjstvu preležanih bolesti, baš kao i urođeni relikt neandertalca na kori velikog mozga, nažalost, ostaju kao trajno obeležje i usud.A ovaj drugi koji koristi naziv nemačke plemićke titule kao pseudonim i koji Vam se obraća sa Jasnice , a pri tom se i sekira šta to Srbina Sjebava , može samo da se uporedi sa najvećim lažovom satirične književnosti, čuvenim baronom Minhauzenom. Tako se kod nas kaže da neko laže kao Minhauzen ili često u žargonu da baroniše.Takođe se u medicini koristi termin Minhauzenov sindrom za uznemiravajući psihopatološki poremećaj nastao kao posledica zanemarivanja u detinjstvu (eh, opet to nesrećno detinjstvo), nedostatka samopouzdanja etc, etc Osobe koje pate od ovog sindroma sklone su preuveličavanju i fabrikovanju nečije bolesti i patnji, a sve sa intencijom da dobiju pohvale i divljenja kada navodnoj žrtvi ukažu brigu i pomoć.Dakle, Jasna, molim Vas da apelujete na dotičnu individuu da se podhitno javi nekoj kompetentnoj ustanovi u kojoj će joj biti ukazana adekvatna stručna pomoć, jer čak i ja kao laik uviđam da kod ove persone može da se dijagnostikuje određeni poremećaj.Za ovakav slučaj se u mom kraju ne kaže ništa konkretno, jer je već sam po sebi fenomen, mada ipak i dalje stoji preporuka da se neizostavno javi nadležnoj hitnoj medicinskoj službi, a oni će već po prirodi posla znati da ga upute gde treba.Pozdrav Vama, Jasna, hvala Vam još jednom i ne dajte se isprovocirati!