Gospodine, volim te

„Ta Bog nije nepravedan da bi zaboravio vaše djelo i trud ljubavi koju iskazaste imenu njegovu posluživši svetima i služeći im. Ali želimo da svatko od vas do svršetka pokazuje tu istu gorljivost za ispunjenje nade; da ne budete mlitavi, nego nasljedovatelji onih koji po vjeri i strpljivosti baštine obećanja“ (Hebrejima 6,10-12).

Većina nas smo brzi na tome da objavimo našu ljubav prema Bogu, ali ponekad naše opiranje da mu služimo govori drugačiju priču.

Iskreno razmislite jeste li se ikada našli u situaciji da govorite ili mislite: „Volim te, Gospodine, ali ne pozivaj me da to učinim!“ Ili ste mu možda služili, ali s mlakim stavom: „Ako nitko drugi to neće učiniti, onda ću ja.“ Što uzrokuje da budemo sluge koji se opiru?

Zauzetost: Ponekad su naši rasporedi toliko krcati da nemamo vremena slijediti Gospodina kada ga čujemo da nas poziva na služenje u određenom području. Svi trebamo postaviti „granice“ u našim životima ako želimo ostati u Božjoj volji.

Neadekvatnost: Možda se osjećate nekvalificirani da služite, te mislite: „Sigurno postoji netko nadareniji tko bi to mogao učiniti.“ No, to je samo izgovor; Gospodin obećava da će opremiti one koje poziva (2. Kor 3,4-6).

Sebičnost: Požrtvovna služba nikada nije prikladna. Može zahtijevati da mijenjamo naše planove, odričemo se naše udobnosti ili čak pravimo financijske žrtve.

Nedostatak ljubavi: Ovo nam je najteže priznati – da nam jednostavno nije dovoljno stalo. Naše opiranje da služimo drugima otkriva nedostatak predanosti Gospodinu. Oni koji vole Krista svim svojim srcem radosno mu služe služeći onima u svojim obiteljima, radnim mjestima, zajednicama i crkvama.

Jeste li brzi u slijeđenju Gospodinovog vodstva kada se ukaže potreba, ili ste oni koji služe protiv svoje volje zaokupljeni svojim planovima i željama? Svako služenje koje nudimo u Isusovo ime neće biti uzaludno. Iskusit ćete radost davanja i budite sigurni da Gospodin neće zaboraviti vašu žrtvu.

Autor: Charles F. Stanley; Prijevod: Vesna L.; Izvor: InTouch.org