Gospodine, zašto me provodiš kroz ovo? Hoće li to ikada završiti?

Nije grijeh da vjernik pita zašto; čak je i naš Gospodin postavio to pitanje dok je u boli visio na križu (vidi Mt 27,46). Mi možda ponekad vičemo: “Gospodine, zašto me provodiš kroz ovo? Znam da to ne dolazi iz tvoje ruke, ali još uvijek si ti taj koji dopuštaš đavlu da me muči. Hoće li to ikada završiti?”

Svijet zahtijeva objašnjenje za svu bol i trpljenje u životu. Oni kažu: “Jednostavno ne mogu vjerovati u tvoga Boga; moram imati više ljubavi nego što je on daje, jer da ja imam vlast, zaustavio bih sve trpljenje.”

Neću pokušavati odgovoriti zašto je glad, poplava, bolest i uništenje, ali znam da dok svijet pita, ja mogu odgovoriti: “On plače nad onim što je učinilo čovječanstvo.”

Po mom mišljenju, nitko, osim Isusa, nije trpio kao Pavao, na toliko načina od ruku toliko ljudi. U samoj točki obraćenja bio je unaprijed upozoren na trpljenje s kojim će se suočiti: “Odvrati … Gospodin … Pokazat ću mu koliko mu treba pretrpjeti za ime moje” (Dj 9,15-16). Sam je Isus ovdje izjavio: “Pokazat ću Pavlu koliko će trpjeti za mene.”

Tako i vi, ako ste čitavo srce usredotočili na Krista, odlučni prisno ga upoznati, iskusit ćete teška vremena i nevolje o kojima hladni, tjelesni kršćani ne znaju ništa.

David piše: “Mnoge nevolje ima pravednik, ali ga Jahve od svih izbavlja” (Ps 34,20).

Iako se Bog ne zamara objašnjavajući išta Pavlu ili donoseći kraj njegovim trpljenjima, otkriva mu kako će uspjeti s pobjedom proći kroz svaku kušnju: “A (Isus) mi je odgovorio: ‘Dosta ti je moja milost, jer se moja snaga savršeno očituje u slabosti'” (1 Kor 12,9).

Ne morate sve razumjeti – Božja milost je sve što ćete ikada trebati.

Autor: David Wilkerson; Izvor: Worldchallenge.org