NaslovnicaDuhovnostOvaj Gospodinov poziv nitko ne bi smio odbiti!

Ovaj Gospodinov poziv nitko ne bi smio odbiti!

Gospodin Isus koji je došao na ovaj svijet da spasi grešnike, koji je postavljen kao posrednik između Boga i ljudi, koji nas je ljubio i predao samoga sebe za nas, taj Isus šalje vam poruku mira i kaže: “Dođite k meni!”

Riječ dođite doista je dragocjena riječ i trebala bi vas privući! Griješili ste protiv neba, ali nebo nije griješilo protiv vas. Međutim, pogledajte i vidite da je prvi korak prema miru od strane neba. To je poruka Gospodnja: “Dođite k meni!”

Riječ dođite je riječ milosrdnog poziva

Ne čini li vam se da Gospodin Isus kaže: “Grešniče, čekam te; ne želim da itko propadne, nego da svi dođu k pokajanju. S obzirom da ja živim, ne uživam u smrti onoga koji umire. Htio bih da se svi ljudi spase i dođu k spoznaji istine. Sud mi je stran; ja se radujem u milosrđu. Vodu života nudim svakome tko će je uzeti. Stojim na vratima tvoga srca i kucam.

Dugo već pružam svoje ruke prema tebi. Čekam da ti se smilujem. U Očevoj kući još ima mjesta. Moja strpljivost čeka da više djece dođe do prijestolja milosti prije nego zatrubi posljednja truba, da se više zalutalih vrati prije nego se vrata zauvijek zatvore. O, grešniče, dođi k meni!”

Riječ dođite je riječ obećanja i ohrabrenja

Ne čini li vam se da Gospodin Isus kaže: “Grešniče, imam za tebe spremne darove; imam nešto od vječne vrijednosti da podarim tvojoj duši. Primio sam darove za ljude, čak i za buntovnike. Imam besplatno oproštenje za najbezbožnije, pun izvor za najnečistije, bijelu haljinu za najprljavije, novo srce za najtvrđe, iscjeljenje za one sa slomljenim srcem, počinak za opterećene, radost za ožalošćene. O, grešniče, ne pozivam te na ništa! Sve je spremno. Dođi, dođi k meni!”

Poslušajte glas Sina Božjeg!

Vodite brigu da ne odbijete onoga koji govori. Okrenite se od grijeha koji vam nikada ne može dati pravi užitak, a na kraju će biti i gorak. Iziđite iz svijeta koji vas nikada neće zadovoljiti; dođite Kristu!

Dođite sa svim svojim grijesima, koliko god ih je mnogo i kako god su veliki, koliko god ste možda daleko otišli od Boga i koliko god je možda vaše ponašanje bilo izazivačko. Dođite onakvi kakavi jeste: neprikladni, nezgodni, nepripremljeni, kao što možda mislite o sebi. Odugovlačenjem nećete postati prikladniji. Dođite odmah, dođite Gospodinu Isusu Kristu!

Autor: J. C. Ryle