Kako mogu znati govori li mi Bog da nešto učinim?

Kako mogu znati govori li mi Bog da nešto učinim? U Bibliji, Bog otkriva mnogo načina putem kojih je komunicirao s ljudima.

Ono što vam Duh Sveti govori će uvijek biti u skladu s već objavljenom Božjom voljom

Po Svetom pismu, jedan od najboljih načina da utvrdimo govori li nam Bog da nešto učinimo jest da vidimo je li to nešto u skladu s Božjim naukom. Ivan 16,13 nas uči: „No kada dođe on, Duh istine, upućivat će vas u svu istinu, jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što god čuje i objavljivati vam ono što dolazi.“

Drugim riječima, Božji Duh će vas voditi da radite samo ono što je u skladu s onim što je Bog već objavio kao istinu.

Govori li nam Bog da nešto učinimo možemo saznati kroz molitvu

Još jedan način da znate govori li vam Bog da nešto učinite jest kroz molitvu. Jakovljeva 1,5 kaže: „Ako li komu od vas nedostaje mudrosti, neka išće od Boga, koji svima daje rado i bez negodovanja, i dat će mu se.“ Ako smo nesigurni, trebamo moliti i tražiti mudrost od Boga.

VIDI OVO: 10 načina kako nam Bog danas govori

Kršćanski prijatelji nam mogu otkriti govori li nam Bog

Treći način da bolje razaznate govori li vam Bog da nešto učinite jest putem savjetovanja s drugim kršćanskim prijateljima. U Izrekama 15,22 se naglašava: „Nakane propadaju kad nema vijećanja, a ostvaruju se gdje je mnogo savjetnika.“ Izreke 11,14 kažu: „Gdje nema vodstva, narod propada; a spasenje je u mnogim savjetnicima.“ Često nam kroz konzultacije s pobožnim ljudima Bog pomaže otkriti jesu li naši motivi čisti i potvrđuje jesu li naše želje uistinu od Boga.

Okolnosti nam također mogu otkriti da nam Bog govori

Četvrto, Bog često priprema naše okolnosti da podrži put kojim nas vodi. Izreka: „Gdje Bog vodi, On također upućuje“ može biti koristan način za razlučiti Božju volju za vaš život.

Na primjer, ako vas Bog vodi da se preselite u novi grad, može vam omogućiti da upoznate određene ljude ili stvorite veze u novom mjestu na načine koji pomažu potvrditi njegovo vodstvo u novom smjeru.

Kada okolnosti odgovaraju Božjoj Riječi, molitvi i pobožnom savjetu, one mogu biti dio Božjeg načina iskazivanja Njegovog vodstva.

Bog rijetko kada govori čujno ili daje jasne znakove

Ako je Božja Riječ u skladu s putem kojim idete, ako vaše molitve potvrđuju Njegovo vodstvo, ako ostali pobožni prijatelji potvrđuju da su vaši planovi dobri i ako Bog dopušta okolnosti kako bi podržao vaš poziv, onda može biti da Bog želi da poduzmete akcije u određenom smjeru.

VIDI OVO: 7 znakova da vam Bog govori, a vi ne slušate

Čak i u životima biblijskih vođa, Bog je rijetko govorio čujno ili davao jasne znakove poput gorućeg grma ili slanja anđela. U većini slučajeva, Božji Duh će voditi vjernike ka pobožnim djelima kroz manje dramatične načine.

Božja Riječ odgovara na glavna pitanja u vezi Božje volje

Božja Riječ odgovara na glavna pitanja u vezi Božje volje. Međutim, On također daje Svog Duha, molitvu, pobožne ljude i okolnosti kako bi vodio naše živote vezi specifičnih detalja u mnogim područjima. Kad smo svjesni tih područja i tražimo Božju volju za naše živote, On nam često daje uvide koji nas bolje vode u donošenju odluka koje mu donose slavu.

NAJNOVIJE!