Cijeli grad proslavio prvi rođendan dječaka kojemu su ubili roditelje
Snimka zaslona: YouTube

Stotine građana El Pasa, u američkom Teksasu, okupilo se na povorci kako bi proslavili prvi rođendan Paula Gilberta Anchonda, dječaka čiji su roditelji ubijeni u masovnoj pucnjavi u kolovozu prošle godine.

Paul je imao dva mjeseca kada su njegovi roditelji poginuli štiteći ga od napadača, koji je tada ubio ukupno 23 ljudi.

Tijekom vikenda dječak je napunio godinu dana, a stotine građana je sudjelovali u paradi kako bi proslavili njegov rođendan.

“Željeli su ga podsjetiti da nije sam i da ga svi u El Pasu podržavaju”, rekla je njegova baka.

VIDI OVO: 20 najljepših biblijskih citata za rođendane

Motociklist koji je sudjelovao u povorci rekao je za lokalnu televiziju da su građani El Pasa željeli napraviti proslavu za dječaka, budući da nema roditelje i da je nakon pucnjave ujedinio cijelu zajednicu.

Dječakovi rođaci su u kolovozu rekli da ga je njegova majka Jordan pokušala zaštititi svojim tijelom kada je ubijena, dok ih je njegov otac pokušao oboje zaštititi.

U pucnjavi u Wallmartu ubijeno je 23 ljudi, a osumnjičeni Patrick Crusius nalazi se u zatvoru i optužen je, između ostalog, za zločin iz mržnje i teško ubojstvo.

On je uoči masovnog ubojstva postavio na internet dokument koji je sadržavao nacionalističke, rasističke i antisemitske stavove i u kojem je optužio Latinoamerikance i Amerikance prve generacije za oduzimanje posla i miješanje kultura u SAD-u.