Je li grijeh imati seksualne snove
Foto: Pixabay

Jesu li seksualni snovi grijeh, budući da svi svašta sanjamo? Što nam Božja Riječ može reći po tom pitanju?

Snovi su čudesne pustolovine uma koje se odvijaju dok spavamo. U Bibliji, snovi su imali veliki značaj i ponekad ih je Bog koristio kako bi otkrio istinu ljudima (Postanak 40,8; Daniel 7,1; Matej 2,19).

Jesu li seksualni snovi grijeh?

Biblija na snove i vizije gleda jednako, a ljudi često nisu bili sigurni jesu li bili na javi ili u snu (vidite Djela 12,9). Međutim, većinu snova nije nadahnuo Bog, a u nekim snovima čak mogu biti uključeni grijeh i razne strašne stvari. Je li pogrešno sanjati o grijehu? Je li grijeh sanjati seksualne stvari?

Stručnjaci nam mogu dati fizičke detalje što se događa s našim mozgom dok spavamo, ali nema nijednog logičnog objašnjenja zašto sanjamo na način na koji sanjamo, ili zbog čega sanjamo određene stvari.

Snovi su način na koji mozak obrađuje podatke i događaje, ali to često čini na nasumične i smiješne načine. Kao loptice za bingo u kugli, scene, ljudi, boje, pejzaži i emocije se miješaju i odatle nastaju detaljno oblikovane priče koje nemaju mnogo smisla nakon buđenja.

Neke od ovih priča uključuju i seksualni čin osobe koja sanja, a koji nikad ne bi počinio na javi. Takvi snovi mogu donijeti osjećaje krivnje i stida, iako u stvarnosti tako nešto nije učinjeno.

VIDI OVO: Jesu li mokri snovi grijeh?

Iako uglavnom sanjamo nešto u vezi sa stvarnim događajima, to nije uvijek tako. Svatko tko je nekad sanjao da čini nešto što je odvratno razumije to. Ako netko sanja svoju učiteljicu kako igra tenis s rakunom, ne znači da treba otići u psihijatrijsku bolnicu. To je bio samo čudan san. Isto tako, mladić koji teži živjeti čistim životom, ali u snovima ima seksualne odnose s različitim ženama, nema potrebe za pokajanjem. To je bio samo čudan san.

Kada ono što sanjamo može biti problem?

Ipak, ako su ti seksualni snovi proizvod požudnih misli tijekom dana, onda bi se trebali pokajati. Ako seksualni snovi postanu uživanje i ako uhvatite sebe da želite da ih sanjate, onda je vrijeme da ponovno obratite pozornost na Isusove riječi o požudi (Matej 5,28).

Ako se nakon buđenja osjećamo loše u vezi sna, onda uvijek možemo zatražimo oproštenje i da očisti naše misli. Ako se molimo na temelju Psalma 19,14 kada se probudimo, to može izbrisati osjećaj krivnje i također prilagoditi naše misli tako da ne razmišljamo dalje o seksualno grešnim mislima i slikama.

Snovi također mogu odraziti neispunjene potrebe i čežnje, pa ako se neki snovi ponavljaju onda je to znak da postoji područje na koje moramo s Gospodinom obratiti pozornost. Ništa ne možemo sakriti od Njega, jer On zna za naše snove (Psalam 139,2; 1. Ljetopisa 29,17).

Zato, ako budemo iskreni u vezi naših potreba i želja, i tražimo od Njega da ih ispuni na pravedan način, onda Gospodin može iskoristiti i naše seksualne snove za duhovni rast i dublje predanje Njemu.

Izvor: Gotquestions.org;