Grijeh koji nas najviše uništava

“Bez vjere nemoguće mu je ugoditi.” Duboko vjerujem da je grijeh nevjere u modernom kršćanstvu među onima koji nas najviše uništava.

Nevjera duhovno donosi neuspjeh i osljepljuje nas. Ona nas uspavljuje i veže malo-pomalo, nemilosrdno, iz godine u godinu, dok ne prihvatimo neprihvatljivo.

Širom svijeta kraljevstvo Božje sada doživljava najveće duhovno probuđenje u povijesti čovječanstva. Međutim, u istom razdoblju vremena, više od 90 posto evanđeoskih crkava širom Sjeverne Amerike i Europe ne pokazuje neki značajan rast.

Svele su se na prisjećanje na svoja prošla probuđenja ili se očajnički oslanjaju na posljednje pomodarstvo obećavajući neki prekrasan trenutačni proboj negdje u nepoznatoj budućnosti.

Molim vas, morate me razumjeti. Ja sam duboko zahvalan za ono što je Bog učinio jučer kao i za ono što čini širom svijeta. Slavim ga za to. Ali ja sam ovdje – danas!

Moram se pokajati (pokajati se u biti znači promijeniti pravac) za nevjeru i sumornost u mojoj vjeri što je uzrokovalo da toleriram ono što se ne smije tolerirati.

VIDI OVO: 10 grijeha koje Isus najsnažnije osuđuje

Nevjera je neizmjerno ozbiljnija i razornija nego što možemo razumjeti ili dokučiti. Okružen svijetom koji je bio ispunjen nemoralom, pokvarenošću, idolopoklonstvom i demonskim religijskim ritualima – gnjusnih u svojoj okrutnosti i potpuno bez ikakvoga duhovnog života ili pravoga duhovnog značenja – Isus  je čvrsto stajao i ostao jak. Ali plakao je nad nevjerom. Nevjera ga je doslovce razdirala.

Isus Krist je isti jučer, danas i zauvijek i Bog ne gleda tko je tko. On je neizmjenljiv – nikada se ne mijenja; svemoguć – svemoćan; apsolutno pravedan i potpuno predan da učini u vašem gradu, u vašoj crkvi, u vašoj zemlji ono što dostojanstveno i nadnaravno čini širom svijeta čak i dok čitate ove riječi.

Između nas i bezgranične veličine njegove sile stoji bezdan nevjere. Zbog toga ne možemo živjeti još jedan dan a da ne vapimo: “Gospodine, povećaj našu vjeru!”

Autor: Claude Houde

NAJNOVIJE!