Grijeh koji najviše žalosti Boga

Nevjera žalosti srce Božje više od ijednoga drugog grijeha.

Mi kršćani vičemo protiv grijeha tijela, ali Bog je zabrinut za grijehe srca – sumnjanje u njegovu Riječ ili u njegovu vjernost. Stvarni problem života i smrti ima više s tim kako netko misli, nego što čini.

Poznavao sam kršćane koji su ostavili svaki grijeh tijela koji su se mogli sjetiti, ali usprkos tome što su se “popravili”, još su uvijek nemirni i nezadovoljni.

Oni pogrešno misle da će Bog biti zadovoljan ako ostave svoj tajni grijeh i da će blagoslovi automatski teći. Ali grijesi tijela samo su dio problema. Oni su naučili bojati se Gospodina, ali ne i uzdati se u njega, a strah gotovo uvijek rađa nevjeru.

Kroz svoju Riječ Bog je milosrdno osigurao siguran put da imamo apsolutno pouzdanje u njega.

“Kad legneš, nećeš se plašiti, i kad zaspiš, slatko ćeš snivati. Ne boj se nenadane strahote ni nagle propasti kad stigne bezbožnike. Jer će ti Jahve biti uzdanje i čuvat će nogu tvoju od zamke” (Izr 3,24-26).

VIDI OVO: 4 grijeha protiv Duha Svetoga koje vjernici svjesno čine

“Prema tome, ne gubite svoga pouzdanja! Njemu pripada velika nagrada” (Heb 10,35).

“Ovo je sinovsko pouzdanje koje imamo u nj da nas uslišava ako što molimo po njegovoj volji. A ako znamo da nas uslišava što god ga molimo, znamo da već posjedujemo što smo ga molili” (1 Iv 5,14-15).

To su čudesna obećanja našega nebeskog Oca. Ne prepustite se strahu ili sumnji! Pozabavite se s nevjerom kao što biste se s bilo kojim drugim ružnim grijehom.

Učvrstite svoje srce da se pouzdaje u Gospodina – i ne zaboravite riječi psalmiste: “Žalosne se vijesti neće bojati, mirno je njegovo srce uzdajuć se u Jahvu. Hrabro mu je srce, ničeg se ne boji” (Ps 112,7-8).

Autor: David Wilkerson

NAJNOVIJE!