Duh poziva. Zašto biste pokušali ugasiti glas Duha? Ako to učinite, potonut ćete u noć vječnosti i biti izgubljeni, nepovratno izgubljeni.

Prije nekoliko godina jedan je brod plovio prema stjenovitoj obali Cronwella. Bila je to strašna noć. U bijesu oluje, voda se valjala i pjenila u nemilosrdnim udarima velikog vjetra. Te noći, otac Neptun izgleda da je kažnjavao more svojim trozubom.

Svjetlo koje je pokazivalo put u luku jedno po jedno se ugasilo. Brod koji se dizao i spuštao pružao je otpor najbolje što je mogao, boreći se s bijesnim morem, ali ubrzano je stradavao. Valovi su prekrili gornju palubu tako da je gotovo sve pokretno na glavnoj palubi bilo odneseno.

A onda je došao ogroman val koji je smrskao sva stakla na mostu i kompas više nije bio upotrebljiv. Svjetla u luci su se ugasila. Na brodu nije bilo kompasa. Noć je bila mračna, bez ijedne zvijezde na nebu. Svi su se pripremili za najgore. Sad nisu znali što je sjever, a što jug, što zapad, a što istok. A onda su iznenada iznad desnog boka broda začuli zvuk zvona.

VIDI OVO: 6 stvari koje će vam se dogoditi ako odbijate upozorenja Duha Svetoga

Iz udaljene luke neprestano su mogli čuti zvuk zvona. S rukom na kormilu i očima na oprezu, kapetan je okrenuo nos lađe prema zvuku zvona. Dođi, dođi, dođi, odzvanjalo je zvono u udaljenoj luci. Sve bliže i bliže – sve jasnije su čuli zvuk zvona. Bliže i bliže – dođi, dođi, dođi!

Duh poziva. Zašto biste pokušali ugasiti glas Duha? Ako to učinite, potonut ćete u noć vječnosti i biti izgubljeni, nepovratno izgubljeni. Bit ćete izgubljeni u beskrajnom ciklusu vječnosti. Duh kaže: Dođi! Duh govori vašem srcu: S Kristom ste spašeni, a bez Njega izgubljeni!

Htio bih da to mogu žigosati na svako srce, naviještati s krovova kuća i vikati dok se ne čuje po čitavoj zemlji. Ovo su dani kad se Duh Sveti izravno bavi čovjekom. Više nego jednom čuli ste onaj tihi glasić koji je govorio vašem srcu. Više nego jednom čuli ste taj poziv, nježan, a opet snažan – glas Duha koji govori: Dođi!

Autor: Charles Price